ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helikopter kraschade rakt in fullastad tankbil

Tomas Lundin · 29 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Tre personer fick föras till sjukhus efter att en helikopter kraschade in i en tankbil fullastad med diesel i Østfold i Norge.

Piloten tappade kontroll över helikoptern, som kraschade rakt in i en tankbil lastad med 7 000 liter diesel. Mirakulöst nog överlevde alla tre personer ombord.

– Jag såg att helikoptern började snurra runt runt, innan den träffade förarhytten på tankbilen, säger vittnet Henrik Gjerstad till Rakkestad Avis.

Två av de tre personerna ombord fick föras till sjukhus. Till att börja med såg det ut som om alla bara fått lätta skador, men en passagerare blev medvetslös efter olyckan och fick flygas till sjukhus, enligt Nettavisen.

Orsaken till kraschen är ännu okänd, men enligt ett vittne ska den ena dörren ha öppnats för att man skulle kunna ta bilder från luften.

Enligt Rakkestad Avis var helikoptern inhyrd för att ta bilder av utbyggningen av en fabrik

Helikoptern träffade förarhytten på lastbilen och inte tanken. Hade dieseloljan läckt ut och antänt hade situationen kunnat bli mycket värre.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro