ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helikopterolycka i Göteborg

Metro.se · 4 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En övningshelikopter kraschade på Göteborg City Airport i Säve i Göteborg vid 13-tiden på tisdagen. Två personer, en lärare och en elev, befann sig ombord på helikoptern.- Jag har inte varit på plats ännu men jag vill beteckna det hela som en incident snarare än en olycka. Läraren och eleven som fanns i helikoptern klarade sig oskadda, säger Roland Winsell, pressansvarig för företaget Svensk Pilotutbildning, SPU.- Vi vet inte vad som orsakade olyckan. Nu väntar haveriutredningen, säger Carl-Johan Hedin, informationschef för Göteborg City Airport.

Helikoptern kraschade när den skulle landa på flygplatsen och vid själva landningen hamnade helikoptern snett.SPU erbjuder utbildning för yrkespiloter i Sverige. 15 elever går den tvååriga utbildningen.- Det är första gången vi råkar ut för nåt sånt här sen vi tog över verksamheten för fyra år sen, säger Roland Winsell. Enligt TT har Räddningstjänsten upptäckt att det läckt ut bränsle från helikoptern, men det skall inte vara någon fara för grundvattnet.

Det är andra gången på kort tid som helikopterverksamheten på flygplatsen i Säve skadats. I november förstördes fyra helikoptrar när okända gärningsmän sköt med automatvapen på helikoptrarna när dessa stod parkerade i ett garage.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro