ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helkväll med kravaller i fokus

Madeleine Korneliusson · 12 Sep 2013
Uppdaterad 13 Sep 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Från 11 till 23 i morgon pågår ”Kravallnatten” på Folkteatern i Göteborg. En heldag med kravaller och folkliga proteströrelser i fokus.
 – Det är en dag med utgångpunkt i Göteborgskravallerna 2001. Men också med en blick mot de kravaller som sker idag, som i Husby till exempel, säger Hasse Carlsson, dramaturg på Folkteatern.
 Anledningen till varför Folkteatern, Radioteatern och ABF Göteborg har skapat den här heldagen bottnar i en medvetenhet om de ökade klyftorna i samhället, menar Hasse Carlsson.
 – Skillnaderna mellan de som har och inte har ökar dramatiskt. Vi vill få ett samtal kring det som ligger bakom kravallerna. Under dagen kommer det att hållas lyssningar av tio halvtimmeslånga pjäser om Göteborgskravallerna. Pjäserna kommer sedan varvas med panelsamtal. – Det blir lite som en radioteaterbio i och med att det är sällan som man lyssnar på radioteater som publik i en salong med bra ljud, säger Hasse Carlsson. Kvällen kommer sedan avslutas med en läsning av America Vera-Zavalas helt nyskrivna pjäs ”Kravall” och med en konsert med Maktskiftet.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro