ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hellgren kritisk - ''För mycket medaljsnack''

Ola Gustavsson · 9 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sverige motsvarade inte de högt ställda förväntningarna i nattens förlustmatch mot Ungern. Nu kommer kritik från bland andra experten Claes Hellgren.

Sverige motsvarade inte de högt ställda förväntningarna i nattens förlustmatch mot Ungern. Nu kommer kritik från bland andra experten Claes Hellgren. Foto: Scanpix.


klar

Artikellänk är kopierad

De svenska handbollsdamerna föll tungt direkt mot Ungern och experten Claes Hellgren är kritisk. Kritisk till hur det såg ut i natt och kritisk till den kaxiga målsättningen om medalj.

- Synd att de gick ut och pratade om medalj. Hade varit bättre med mer ödmjukhet. Det syns att de känner onödig press, säger experten och landslagslegenden Claes Hellgren till Metro.Sverige förlorade nattens öppning mot Ungern klart med 24-30.Bitvis var svenskorna med men efter en tidig svacka blev underläget snabbt 4-9 efter 13 minuter.En dipp som gjorde resten av kvällen till en pina.Förbundskapten Ulf Schefvert erkände misstag. Bland annat fick Sverige inte alls till det på målvaktssidan.- Jag kanske skulle bytt ut Madde (Grundström) tidigare, sade förbundskaptenen Schefvert efteråt till SVT.

Avsevärt bättre gick det för Katalin Palinger i det ungerska målet. Hennes 15 räddningar och Anita Gorbicz storspel ute på planen var Sverige inte i närheten av att matcha den här aftonen.

- Vilken underbar spelare Gorbicz är. Där har inte Sverige någon motsvarighet. Och när vi förlorar målvaktskampen som vi gör så har vi inte någon chans, anser Hellgren.

Den svenska medaljchansen är nu liten:

- Vi ska komma i håg att även om Ungern är bra så tror jag inte att Ungern är en medaljnation den här gången. Det säger det mesta. Mot länder som Ryssland och Norge vinner vi kanske 1 match av 10.

Den enda spelare som får godkänt med marginal av Claes Hellgren är Johanna Wiberg.

- Vårt försvarsspel var ändå riktigt bra och Wiberg är som en motsvarighet till Magnus Jernemyr på herrsidan, en riktig kämpe.Är vi borta från medalj?

- Medaljchansen är och har hela tiden varit mycket liten, oavsett vad de inblandade sagt.

- Men det kan räcka med att vi slår någon av Brasilien, Tyskland eller Korea för att vi ska ta oss till kvartsfinal och väl där så är det cuppspel som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro