ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hello Saferide blir "Säkert" på svenska

Pontus Hammarlund · 24 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MUSIK Hello Saferide har blivit Säkert. Engelskan har blivit jämtländska.Annika Norlin är tillbaka med ett nytt alter ego.– Om man säger att allting brukar sluta lite gott i ”Hello-världen” så slutar allting lite dåligt i ”Säkert-världen”, säger hon.Den 7 februari släpps ”Säkert!” – hennes debut på modersmålet.

Varför har du gjort en svenskspråkig skiva just nu?– Jag har alltid skrivit på svenska också, men det har inte känts rätt tidigare. Jag har alltid antagit att min dialekt är lite för tung för sång eftersom jag kommer från Jämtland och det är mycket tjocka l och grejer som kan sticka i ögonen på folk. Men nu har jag omfamnat min dialekt.

Är det personligare?– Kanske inte personligare, men det blir mer känslor. Jag skriver nästan aldrig om mig själv egentligen.

Du har medvetet undvikit klockren sång ibland.– Gud ja, det har varit en utgångspunkt. Många låtar har vi spelat in i fel tonart. Jag gillar när rösten försvinner ibland.

På din blogg skrev du: ”Om jag rodnar när jag sjunger så är det bra”. Förklara. – Det är mitt nya ordspråk. Jag har kommit på att all svensk musik jag gillar är väldigt hjärtlig, rak och ärlig. Jag älskar ju gammal svensk schlager. Den är rak och den försöker inte vara smartare än den är. Jag har en tendens att försöka ”smarta” till det ibland.– Så i stället försöker jag ersätta sådant med vad jag egentligen vill säga. Men det är aspinsamt att sjunga det. När jag spelade in stod jag så här (hon håller händerna för ansiktet) ibland. Det blir bättre, men det är fan jobbigt.

Ska det här betraktas som ett tillfälligt sidospår från Hello Saferide?– De är båda sidospår i mitt liv. Jag håller fortfarande på att kämpa för att börja plugga till psykolog. Jag måste ha 2,0 på högskoleprovet för att komma in.

När ska du testa det svenska materialet live?– Jag tror faktiskt inte att jag kommer att göra det. Hela skivan är gjord som en ”skiv-skiva”. Det blir jättekonstig sättning om jag ska spela live plus att jag sjunger i fel tonart, så jag kommer att tappa rösten efter två låtar. Men vi får se, jag kanske gör det senare.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro