ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hellre affärsängel än att bara spela golf

Lisa Arnberg · 27 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

INVESTERARE.  Hur mycket golf kan man spela egentligen? Det frågade sig Lars Fossum när han blev pensionerad från sin tjänst på Ericsson Business Innovation. Han tyckte att det verkade långtråkigt att bara vara ledig. Så i fjol valde han att bli affärsängel.– Det är roligt att jobba med unga smarta människor, säger han.Enligt Lars Fossum går affärsängeln oftast in tidigare än andra riskkapitalister, och drar på sig en högre risk. – Man kan inte vara trygghetsnarkoman i det här yrket. Och man bör investera i en bransch man känner till väl.

Lars Fossum har erfarenhet som affärsutvecklare inom IT. Just nu är också två bolag i hans portfölj IT-inriktade, och ett tredje mot rymdforskning. Även om han kan sin bransch är det värdefullt att kunna bolla riskerna i ett nätverk, som till exempel Connect och Almi. Dessa kopplar också ihop entreprenörer med affärsänglar.– I första hand tittar jag på vad det är för människor som söker pengarna, och känner efter med magkänslan, säger Lars Fossum.

Som affärsängel behöver man starta med åtminstone 100 000 kronor, menar Lars Fossum, som själv inte kommit i hamn med någon av sina affärer än.Det som i första hand driver honom är engagemanget för näringslivet i landet. – Jag vill se många fler små företag växa upp i Sverige. Och jag tycker mig märka av ett klart ökande intresse just nu för riskkapital och entreprenörskap i Sverige.   

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Arnberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro