ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hellre spartanskt och billigt än dyrt”

Johan Kellman Larsson · 4 Mar 2012
Uppdaterad 4 Mar 2012

Programledaren Anne Lundberg gillar Australien och europeiska storstäder. Hon berättar även om en kall natt i Nice då hon blev utskälld av den franska ordningsmakten.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa resminne…

– Det är svårt att jämföra olika resminnen tycker jag, det finns ju så många fantastiska ställen. Men det finns vissa länder som jag återvänder till, Australien till exempel. Där har jag varit många gånger. Djuren, naturen, klimatet och alla trevliga människor – Australien har allt. Jag brukar rekommendera att man reser längs kusten och testar att dyka bland barriärreven. 

Värsta resminne…

– När jag var 16, 17 år och tågluffade i Europa hade vi nästan inga pengar alls. Vi hade ingenstans att sova och var kalla, blöta och trötta mest hela tiden som jag minns det. Men då kändes ju alltihop som ett äventyr! En gång i Nice vandrade vi omkring hela natten eftersom vi inte hade råd med hostel. Till slut gick vi in på en polistation och frågade om vi fick sova där men fick bara en utskällning. (skratt) 

Favoritresmål…

– Jag gillar de europeiska storstäderna. Amsterdam. Paris är fint. Berlin är ju rätt nära för oss som bor i Skåne också. I söndags kom jag tillbaka från en tripp till London med mina barn. Det är härligt att göra lite kortare resor på 4–5 dagar. Då kan man flyga ganska billigt och hinner ändå med att se och göra rätt mycket. 

Det packar jag alltid ner i resväskan…

– Mina joggingskor! Att springa är ett underbart sätt att uppleva en stad. Att springa på morgonen är fantastiskt, då får du verkligen uppleva hur staden vaknar till liv. När du joggar ser du staden på ett annat sätt än du gör från en turistbuss. 

Det första jag gör på hotellrummet…

– Slänger mig på sängen och kollar spänsten i sängen. Generellt sett bryr jag mig inte så mycket om hur jag bor, jag bor hellre spartanskt och billigt än dyrt och lyxigt. Man spenderar ju ändå så lite tid på hotellet. Men det får förstås gärna vara rent och så. Ingen ohyra i sängen tack.

Restipset…

– Fixa en multiadapter. Den kan du ta med dig överallt och slipper bekymra dig om att du inte kan ladda telefonen. Men tänk på att den inte fungerar i Japan, då behöver du en spänningsomvandlare också, det fick jag erfara när jag var där på en jobbresa. Så nu har jag en sådan också. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro