ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hells angels vill ha reda på polisers namn – nekas

Åsa Larsson · 21 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

En Hells angels-medlem i Göteborg blev i april kontrollerad av tre poliser. Han gick därefter in på polisstationen och begärde ut ett protokoll med händelsen, men där var namnen på poliserna överstrukna. Nu har polisen fått rätt i kammarrätten, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt 39-åringen själv var syftet att anmäla poliserna, men polisen menar att det finns "en välgrundad uppfattning" om att företrädare för Hells Angels "besitter ett våldskapital som de är fullt kapabla att använda". 

Det betraktas också som ett led i en samlad aktion att samla in information om poliser. Detta har även hänt i Skåne, där man tagit hjälp av en till Hells angels närstående organisation som heter Payback.

39-åringen beskriver Payback som en "intresseorganisation med syfte att motverka negativ särbehandling" mot motorcykelintresserade personer och deras organisationer, skriver GP.

Han håller heller inte med om bedömningen om kriminalitet och våldskapital kopplat till mc-klubben Hells Angels. Det gör dock kammarrätten:

"Polismyndigheten i Västra Götaland har beskrivit en riskbild som enligt kammarrättens mening utgör skäl för att sekretessbelägga namnuppgifterna."

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro