ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hembrännarens pengar blev svarta – på riktigt

Tomas Lundin · 16 Mar 2015
Uppdaterad 16 Mar 2015

Foto: Polisen


I ett nafs gick både pengar och spritkokare upp i rök när det började brinna hemma hos 54-åringen utanför Lund. I ett kassaskåp fanns nästan en miljon i sedlar och om det var oklart om pengarna var svarta förut så är de i alla fall det nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen

brandlukttvättstuganRäddningstjänstenSydsvenskanavspärrningarnaDet var tidigt förra året som mannen kom hem och kände . Lukten kom ifrån och han larmade som kom och släckte branden, rapporterar . Huset spärrades av eftersom det fanns risk att branden skulle sprida sig, men det gjorde den aldrig och hävdes.

Dessvärre, för 54-åringen, kom även polisen till platsen. En av poliserna kände spritdoft från tvättstugan och när patrullen kom in fann de sju stora tunnor med över 800 liter mäsk. På gården hittades dessutom hundratals tomma plastdunkar, enligt Sydsvenskan. 

I bränneriet fanns också ett kassaskåp med massor av brand- och vattenskadade sedlar. Totalt rörde det sig om 931 500 kronor som mannen sa att han hade sparat under en lång tid.

Mannen erkänner förberedelse till sprittillverkning men trots att mycket pekar på en storskalig och affärsmässig sprittillverkning nekar han. 

54-åringen klarade sig med dagsböter motsvarande 30 000 kronor och ett villkorligt straff.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro