ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemingways katters frihet ifrågasatt

Tomas Lundin · 9 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Rags, en av de runt 50 katter som lever i Hemingways hem i Florida.

Rags, en av de runt 50 katter som lever i Hemingways hem i Florida. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

KATTFAJT. Författaren Ernest Hemingway hade mängder av katter runt sig i sitt hem i Key West, Florida. I dag är hans gamla hem ett museum och ett femtiotal ättlingar till katterna lever kvar än i dag

Men nu kan de frilevande katterna hamna bakom lås och bom. Katterna är en stor attraktion för de som besöker Hemingways hem och därför ska de klassas på samma sätt som djur i en djjurpark eller på cirkus, enligt amerikanska djurskyddsmyndigheter.

Det skulle innebära att katterna måste "skyddas" från kontakt med besökare och stängas in i burar efter att museet stänger klockan 17.

– Våra katter gör inga konster, de är våra husdjur. De äger oss, vi äger inte dem, säger museichefen Jacque Sands till Los Angeles Times.

Det kan också innebära att Hemingways hus måste omgärdas av ett 4.5 meter högt elektriskt stängsel med taggtråd på toppen.

Enligt en protestlista på nätet är katterna av "stort historiskt intresse" och många besökare är kritiska till bestämmelserna.

Runt 300 000 besökare klappar katterna, som har namn som Truman Capote, Audrey Hepburn och Hoan Crawford, varje år.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro