ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemköp ber om ursäkt till Vanessa

Josefin Svenberg · 21 Mar 2014
Uppdaterad 23 Maj 2014

Vanessa Ileva, som fick vatten på sig när hon satt utanför Hemköp på Stigbergstorget och tiggde, har nu fått en personlig ursäkt från butikskedjan. Hemköps utredning av händelsen är klar och visar att butikschefen var oaktsam när han tvättade fönstren.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu har Hemköp bett Vanessa Ileva om ursäkt för sin butikschef som i förra veckan hällde vatten på Vanessa när hon satt utanför hans affär och tiggde.
Nu har Hemköp bett Vanessa Ileva om ursäkt för sin butikschef som i förra veckan hällde vatten på Vanessa när hon satt utanför hans affär och tiggde.Foto: Christina Blom

Nu går Hemköp ut och beklagar det som hände Vanessa Ileva, 28, när hon satt och tiggde utanför butiken på Stigbergstorget i Göteborg i början av förra veckan.

Enligt flera ögonvittnen hällde butikschefen vatten på Vanessa och berättelsen om vad som hänt spreds snabbt i sociala medier.

– Jag har personligen träffat henne. Jag lyssnade på hennes upplevelse av händelsen, och vi tar hennes upplevelse av obehag på största allvar. Sedan bad jag om ursäkt å företagets vägnar, berättar Maria Nobel, kommunikationschef på Hemköp, som säger att Vanessa var tacksam över ursäkten.

Händelsen inträffade förra veckan. Hur kommer det sig att ni ber om ursäkt nu?

– För att vi har gjort en oberoende utredning av händelsen som nu är klar. Utredningen visar att butikschefen varit oaktsam när han tvättade fönstren och att Vanessa har blivit blöt av att han tvättade fönstren, säger Maria Nobel.

Butikschefen togs ur tjänst sedan hans familj blivit hotad efter händelsen. Maria Nobel berättar att han nu är sjukskriven. Det är oklart om han kommer att arbeta som butikschef på Stigbergstorget framöver.

– Vad som händer efter sjukskrivningen är i nuläget oklart, säger Maria Nobel.

Tidigare har butikschefen sagt att han koncentrerat sig på fönstret som han tvättade och att han inte skvätte vatten på Vanessa med flit.

– Om jag har skvätt vatten på någon annan så ber jag så hemskt mycket om ursäkt, det är definitivt inte min mening, sa han till Metro i förra veckan. 

Läs även: Hotades för att hon vittnade

Läs även: Butikschefen togs ur tjänst

Läs även: Hemköps-chefens barn hotade

Läs även: Hon bjuder hem tiggarna på middag

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro