ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemköpschefens barn ska ha hotats – polisen lägger ner utredningen

Tobias Andersson Åkerblom · 17 Okt 2014
Uppdaterad 20 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Bild från övervakningskameran när butikschefen går ut med vattenhinken.

Just nu pågår rättegången mot butikschefen på Hemköp som misstänks för att ha slängt vatten på tiggaren Vanessa på Stigbergstorget i Göteborg. När det hände uppgav han att hans barn hade blivit allvarligt hotade – men polisen har inte kunna spåra samtalet och ska lägga ner utredningen. Samtidigt har de identifierat en man som misstänkts ha hotat ett av vittnena till attacken.

Metro har tidigare berättat vid ett flertal tillfällen om vattenskandalen på Hemköp. Den 10 och 11 mars ska butikschefen ha kastat vatten från dels en bytta och en dels hink på tiggaren Vanessa, som satt utanför butiken.

Under fredagen pågår rättegången mot butikschefen i Göteborgs tingsrätt, och Metro är på plats.

Redan dagen efter händelsen uppgav butikschefen att han hade fått motta allvarliga hot riktade mot sina barn. – Jag kan ta mycket själv, men jag vill inte att mina barn och min familj blir inblandade, säger butikschefen.

Nu kan Metro berätta att polisen lägger ned utredningen om hot. – Vi har inte funnit någonting i det ärendet, säger förundersökningsledaren Håkan Jarnevall på kriminaljouren. Polisen ska ha försökt spåra telefonnumret som ska ha ringt, utan framgång. Butikschefen advokat är inte förvånad. – Det skulle inte förvåna mig, sådant händer, säger advokaten Björn Hurtig.

I samma veva kom en person in och hotade ett vittne som arbetade i närheten Hemköp, berättade vittnet för Metro.

Nu har en misstänkt man identifierats av polisen. Polisen har ingen uppgift om mannens ålder. Utredningen ska bli klar under de närmaste veckorna. –  Man har hört en del och det finns lite smågrejer kvar, säger Olle Carlström på polisen.

I dag, fredag, är vittnet på plats i tingsrätten. – Det har gått ett halvår och man har gjort vad man har kunnat för att slippa tänka på det där, det tar så otroligt mycket tid och kraft, säger vittnet om vattenskandalen i tingsrätten.

Butikschefens advokat Björn Hurtig säger att han inte har hunnit diskutera uppgifterna som Metro publicerade under dagen på grund av rättegången. Eftersom det heller inte har fattats något formellt beslut om att utredningen läggs ner än så har varken han eller hans klient fått ta del av uppgifterna tidigare. - Jag kan väl utgå från att han blir besviken, säger Björn Hurtig.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro