ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemkörd mat kan vara billigare än butiken

· 24 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Johan Andersson och hans sambo Sofie Gustafsson får matkasse varannan vecka. 

Johan Andersson och hans sambo Sofie Gustafsson får matkasse varannan vecka.  Foto: Privat och Nora Lorek/TT


Kommer vi att skippa mataffären och få allt livsmedel hemskickat i framtiden? Mathandel via nätet ökar, och i flera fall är det till och med billigare än att handla själv. "Det är ganska tråkigt att handla mat"

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan 2007 har konsumenter kunnat få hem matkassar via nätet, företagen har marknadsfört sig med slagord såsom: Spara tid – slipp affären – laga god och varierande mat. Johan Andersson och hans partner Sofie har precis börjat använda sig av en mattjänst via nätet:

– Det är ganska tråkigt att handla mat, det finns vissa affärer där man måste gå igenom flera avdelningar med krims krams innan man kommer fram till maten, och det tar tid. Jag handlar helst på fem minuter, säger Johan.

► LÄS MER: Nu kan du få vin med hem med din matkasse

Konsumenttidningen Råd & Rön har granskat hur prisvärda olika matkassar är, deras slutsats är att det numera kan vara billigare med en matkasse från nätet än att handla på egen hand.

I ett exempel som Råd & Rön har granskat kostade en matkasse med fyra middagar för fyra personer 599 kronor, då fick man den hemlevererad till dörren. Samma varor från en normalprisbutik kostade 667 kronor, och från en lågprisbutik 617 kronor. Men Johan Andersson är ändå tveksam till en helt digital matrunda:

– Jag tror inte att vi kommer att sluta gå till mataffären, vi kör matkasse för att få inspiration och varierad mat, inte så mycket för bekvämlighetens skull. En annan bra grej med matkassar är att man äter rätt portioner, alltså man äter inte mer mat bara för att det finns, säger Johan.

Under förra året omsatte livsmedelsförsäljningen på nätet 3 miljarder kronor i Sverige, och branschen förväntar sig en stadig ökning under kommande år.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro