ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemlig poäng visar din populäritet på Tinder

· 5 Apr 2016
Uppdaterad 15 Feb 2017
– Det visar inte bara hur många som sveper höger på dig. Det är väldigt komplicerat, säger Tinders VD Sean Rad. 

– Det visar inte bara hur många som sveper höger på dig. Det är väldigt komplicerat, säger Tinders VD Sean Rad.  Foto: TT


När du svajpar höger eller vänster på Tinder är det kanske inte en handling du ger vidare eftertanke. Däremot glömmer inte Tinder – appen lagrar nämligen all information och rankar hur åtråvärd du är genom ett hemligt poängsystem.

klar

Artikellänk är kopierad

Dejtingappen Tinder finns i 196 länder och enligt den egna hemsidan svajpar människor höger eller vänster på varandra 1,4 billioner gånger dagligen. Totalt sker 26 millioner matchningar, varje dag. Vilka eller hur många som gillar din profil eller inte är något som du aldrig kan veta, men Tinder håller faktiskt koll. Dessutom betygssätts du utifrån detta.

Enligt en algoritm ger Tinder alla som någonsin använt appen ett hemligt betyg som mäter hur ”åtråvärda” de är, men betyget stannar inom bolaget. Internt kallas det för ”Elo score”, vilket syftar till rankingsystemet för schackspelare, Elo-rating, rapporterar Fast Company

LÄS MER: Så maxar du dina chanser på Tinder

– När du spelar mot någon med riktigt hög poäng slutar det med att du själv får mer poäng än om du skulle spelat med någon med lägre poäng, säger Jonathan Badeen, ansvarig för Tinders produktutveckling, till Fast Company.

Enligt bolaget ska detta underlätta för att systemet lättare ska kunna para ihop personer som kan tänkas fatta tycke för varandra.

– Det är ett sätt att matcha personer och ranka dem snabbare och mer exakt baserat på vilka de matchas med, säger Jonathan Badeen.

►LÄS MER: Raggade USA-väljare i dejtingapp

Denna algoritm räknar in ett flertal faktorer för att kunna sätta ett personligt betyg på varje användare. Vilka dessa olika delar är vill Tinder inte avslöja, men enligt Fast Company kan det handla om antalet bilder du lägger upp eller informationen du delar om dig själv.

– Det visar inte bara hur många som sveper höger på dig. Det är väldigt komplicerat. Det tog oss två och en halv månad bara att bygga algoritmen för att det är så många faktorer som ingår, säger Tinders VD Sean Rad till Fast Company.

Tinder har idag inga planer på att offentliggöra dessa poäng. Metro har sökt bolagets pressavdelning utan framgång.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro