ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemliga mejlkontot kan fälla polismannen

Evelina Olsson · 14 Maj 2014
Uppdaterad 14 Maj 2014

Den 30-årige polismannen i södra Sverige misstänks för att i två års tid ha utsatt sin sambo, tillika polis, för grovt och förnedrande våld. Kvinnans hemliga mejlkonto är en del av åklagarens bevisning. Jag är ingen jävla kvinnomisshandlare”, säger polismannen i förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Polismannen har nu åtalats för grov kvinnofridskränkning.

– Mejlkontot är en viktig del av bevisningen och bra att ha i den här typen av mål där det kan vara svårt att hålla i sär berättelser och minnas allting, säger Lena Kastlund, chefsåklagare på Riksenheten för polismål.

I förundersökningen framgår det att kvinnan ska ha utsatts för både psykisk och fysisk misshandel och att detta även ska ha pågått under tiden hon var gravid och senare även i barnets närvaro.

LÄS ÄVEN: Kvinnomisshandel spelades in på mobiltelefon

Polismannen misstänks bland annat för att ha misshandlat offret med knytnävslag och sparkar, spottat på henne och dragit henne i håret till den grad att stora hårtussar lossnat och kvinnan blivit tvungen att klippa sig kort.

Vid två tillfällen ska hon ha sovit på betonggolvet i källaren då hon inte vågat vara kvar hemma. Situationen ska ha varit så påfrestande att hon inte orkat jobba kvar som polis och tvingat sjukskriva sig.

Flera av kvinnans arbetskamrater vittnar om den oro de kände för sin kollega som kom till jobbet ”alldeles svart runt ögonen och rödgråten”. Kvinnan konfronterades ett flertal gånger men berättade först vid ett senare tillfällen om att hon hade problem med sin sambo.

– Hon sa då ”jag får inte sova” och ”han får utbrott”. Hon hade så tyst röst då hon pratade att jag var tvungen att stänga av fläkten i rummet, en liten bordsfläkt, för att höra vad hon sa, berättar en polischef i förhör.

LÄS ÄVEN: Angelica misshandlades av sin pojkvän – nu orkar hon berätta

Enligt offret ska den psykiska misshandeln börjat tidigt i förhållandet. När det senare ska ha övergått till slag beslutade kvinnan om att starta ett hemligt mejlkonto där hon förde dagbok och la in bilder på sina skador. När mannen under förhör konfronteras med dessa uppgifter uppger han sig vara chockad.

– Det är anklagelser jag inte kan försvara mig mot, säger polismannen och kallar anklagelserna ”löjliga”.

Han medger att paret haft ett ”turbulent förhållande” med bråk och hårda ord men nekar till att ha misshandlat kvinnan på det sätt hon uppgett. Lena Kastlund säger att bevisningen visar en annan bild.

– Bevisen visar att offret blivit utsatt för mycket våld, vi har både bilder, journalanteckningar, förhör med vittnen och offrets egen berättelse som jag bedömer som trovärdig, säger hon. Huvudförhandlingen börjar den 20 maj och är tänkt att pågå i fem dagar. Om mannen fälls för brottet riskerar han att förlora sitt jobb.

LÄS ÄVEN: Polischefen har fått nog av polisbrotten

Metro har utan framgång sökt mannens försvarare.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro