ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemlös skänkte bort sina sista slantar – fick miljoninsamling tillbaka

David Peterson · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017
Kate McClures nätinsamling har skramlat in över en miljon kronor åt hemlösa Johnny Bobbitt.

Kate McClures nätinsamling har skramlat in över en miljon kronor åt hemlösa Johnny Bobbitt. Foto: IBL/Privat


Hemlösa Johnny Bobbitt köpte en dunk bensin åt en främmande kvinna med soppatorsk för sina sista pengar. Nu har kvinnan startat en nätinsamling för att tacka den hemlösa ex-militären. Hittills har drygt en miljon kronor samlats in.

klar

Artikellänk är kopierad

Soppatorsken inträffade när Kate McClure var på väg till Philadelphia. När hon parkerade längs motorvägskanten och steg ur bilen kom en hemlös man fram till henne. Först blev hon orolig men mannen sade åt henne att sätta sig i bilen och låsa dörrarna. Sedan försvann han för att efter en stund återvända med en dunk bensin. Den hemlösa mannen, Johnny Bobbitt, berättade för kvinnan att han tömt plånboken och lagt sina sista 20 dollar på bensinen, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Kate McClure hade inga pengar att återbetala mannen med men lovade att komma tillbaka. Sedan dess har hon träffat mannen flera gånger och lämnat både pengar och mat till honom. Under tiden har hon lärt känna Johnny, som varit hemlös i drygt ett år, och han har förklarat varför han hamnade på gatan.

Tidigare har han varit marinsoldat och är utbildad ambulansförare men för lite mer än ett år sen tog hans liv en olycklig vändning. Han fick ett jobberbjudande och flyttade till Philadelphia men väl på plats drogs erbjudandet tillbaka. Sparpengarna försvann fort och en natt på gatan blev till flera månader.

För AP berättar Kate McClure att hon blev chockad över hur snabbt Johnnys liv förändrats – från att han kunde ta strandsemestrar till att han förlorat sitt hem.

– Det är galet och jag relaterade till det. Jag tänker att det skulle kunna ha varit jag, säger hon.

Förra veckan överraskad Kate och hennes pojkvän Johnny genom att berätta om en nätinsamlingen de startat.  Till en början var målet att samla ihop 10 000 dollar, motsvarande drygt 80 000 svenska kronor, vilket skulle kunna få Johnny att komma på fötterna. Men insamlingen har slagit målet med råge och just nu har drygt 4 500 personer tillsammans skänkt över 140 000 dollar, motsvarande mer än en miljon kronor.

– Det här förändrar mitt liv, säger Johnny Bobbitt till AP.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro