ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemlösa bloggaren blev miljonär över en natt

Hugo Ewald · 25 Mar 2015
Uppdaterad 25 Mar 2015
Mike Wille uppträder med låten "Everything's exactly the same".

Mike Wille uppträder med låten "Everything's exactly the same". Foto: Youtube


Efter att ha varit hemlös i många år fick bloggaren och musikern Mad” Mike Wille plötsligt ett miljonarv och ett hus när hans mamma tog livet av sig. Nu är han rädd att hans drogberoende gör att han inte kommer klara av livsstilsbytet.

klar

Artikellänk är kopierad

Mike Wille föddes med det vänstra benet kortare än det högra och med en underutvecklad fot. De förutsättningarna, tillsammans med ett kaotiskt familjeliv innebar att han tidigt fick en negativ syn på livet. – När jag gick i sjuan försökte min mor döda sig själv framför mig för att jag fick ett D i historia, säger Mike Willie till The Guardian.

Han slogs med sin pappa, och hamnade som sjuttonåring i fängelse efter att hans pappa anmält honom. Efter det spenderade han sina dagar som gatumusikant på olika platser i Texas och blev till slut en expert på att hitta saker som människor slängt, vilket gjorde att han slapp svälta.  Men han knarkade, och drack för mycket.

Så plötsligt tog hans mor livet av sig, och Mike fann sig i en situation där han genom hennes arv blev miljonär och med ett tak över huvudet. Han tar fortfarande droger, men planerar att sluta dricka. – Jag kan inte förstöra det här, och dricker jag kommer jag definitivt göra det. Antingen så skulle jag slösa bort alla pengar eller så skulle jag ta livet av mig, säger Mike till The Guardian.

Mike har också slutat blogga, hans släkt har börjat läsa bloggen och han är osäker på hur hans läsare skulle ta emot den nu när han inte längre är hemlös.

På bloggen,The ground score, har han skildrat livet som hemlös. Han recenserade olika droger, beskrev sina erfarenheter från olika fängelsevistelser och förklarade de ofta konstiga låtarna han brukade framföra.

Datorn han skrev på fick han av sin mamma efter att de återfått kontakten i samband med att Mikes pappa dog. Men den blev snabbt stulen, och Mike fick skriva på biblioteksdatorer tills hans bloggläsare skänkte honom en ny dator.

Nu har Mike fyllt sin bortgångna mors villa med inspelningsutrustning. Pengarna som finns kvar efter att lån är betalda ska han investera. Resten av sitt liv vill han ägna åt musiken. – Allt jag har köpt är för mina specifika behov. Nu ska jag spendera resten av livet med att skriva, måla och spela in musik. Kanske skaffar jag till och med en familj nu när jag har resurserna att ta hand om en, säger Mike till The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro