ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemlösa djur söker familj

Malin Bergström · 13 Jun 2012
Uppdaterad 13 Jun 2012
Hemlösa djur söker familj

Hemlösa djur söker familj


En sköldpadda i 20-årsåldern, två kaniner i en bur och två marsvin i en kartong – det är en lite ovanlig skörd på en och samma vecka för Göteborgs djurskydds-förening. De letar just nu med ljus och lykta efter nya, lämpliga familjer till en lång rad små väntande vänner.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är lätt att tro att det bara är efter semestern som smådjur överges. Även i början av sommaren är det högtrafik hos Göteborgs djurskyddsförening i Mölnlycke.

– Det är tragiskt att djurägare inte tar sitt ansvar, säger Susanne Kihl, djurskötare med huvudansvar för hundarna hos föreningen.

Förutom de smådjur som nyligen hittats står flertalet katter och väntar på nya hem. Katten Vera har varit där i åtta månader och Susanne säger att hon är en social katt som skulle behöva någon att umgås med. 

Grannen Skrållan har också bott där ett tag och hon är lite skygg.

– Katter är ju lite speciella. Det är ju inte så att man köper dem med en godbit, säger Susanne när hon försöker få Skrållan att ställa upp på bild.

Första steget när ett djur lämnas till föreningen är alltid att försöka ta reda på var djuret hör hemma. De har ett nära samarbete med både polis och länsstyrelse och annonserar i minst tio dagar.

– Rätt djur ska hamna i rätt händer, säger Susanne Kihl.

Intresset för att ta hand om övergivna djur går i vågor, men Susanne hoppas att allmänheten ska få upp ögonen och att de ska hitta lämpliga ägare även till de senaste, lite ovanliga, hyresgästerna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Bergström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro