ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Hemlösa får inte rösta i Melodifestivalen"

Karolina Skoglund · 8 Feb 2013
Uppdaterad 9 Feb 2013
En av morgondagens höjdpunkter blir helt klart Dannys och Ginas "Indie club".

En av morgondagens höjdpunkter blir helt klart Dannys och Ginas "Indie club". Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix


Bollywood-dansare, skämt om förra veckans tekniska missar och gratis cupcakes. Det är smakprov av vad morgondagens program i Melodifestivalen kommer att fyllas med.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann-Louise Hanson, Siw Malmqvist och Tova Carson gör svenska versioner av hitlåtar, eftersom det var så begreppet "schlager" kom till, enligt programledarna.
Ann-Louise Hanson, Siw Malmqvist och Tova Carson gör svenska versioner av hitlåtar, eftersom det var så begreppet "schlager" kom till, enligt programledarna.Foto: Henrik Brunnsgård
Sjukdomen tvingar Louise Hoffsten att fejka.
Sjukdomen tvingar Louise Hoffsten att fejka.Foto: Henrik Brunnsgård

Årets andra sändning av Melodifestivalen börjar med en del skämt om förra veckans tävling samt en uppmaning till alla hemlösa att de inte får telefonrösta på något bidrag, eftersom Laila Bagge klagat. Givetvis på skämt.

I ett första inslag gör Ann-Louise Hanson, Siw Malmqvist och Tova Carson svenska versioner av hitlåtar, eftersom det var så begreppet "schlager" kom till, enligt programledarna. På scen uppträder de med ”Pensionär” som är en ny tappning av Eric Saades ”Popular”. 

Därefter är det Anton Ewalds tur att starta tävlingen med bidraget ”Begging” följt av Felicia Olssons ”Make Me No 1”, Joacim Cans ”Annelie” och Swedish House Wives ”On Top of the World”, som bjuder publiken på cupcakes när de går in till scenen. 

När Erik Segerstedt & Tone Damlis går upp med ”Hello Goodbye” lyser hela arenan upp med hjälp av publikens mobiltelefoner, vilket är en uppfylld önskan från studiomannen Henrik von Zweigbergk.

När det i tv ser ut som om Louise Hoffsten går längs catwalken för att framföra bidraget ”Only the Dead Fish Follow the Stream” står hon egentligen bakom scenen, då entrén förinspelats eftersom hon är orolig för att tappa balansen på grund av sin sjukdom MS.

Den absolut fyndigaste introlåten står Rikard Wolff för, som går in på scen med ”Vargsången” för att framföra sitt bidrag ”En förlorad sommar”.

I Sean Banans bidrag ”Copacabanana” dyker ett gäng statister upp ur publiken, eftersom SVT har en maxgräns för hur många som får vistas på scen samtidigt. 

Efter låtgenomgångarna kommer trion Ann-Louise Hanson, Siw Malmqvist och Tova Carson tillbaka och framför sin gamla goding ”C'est la vie”. Höjdpunkten bland mellanakterna består dock av ett orientaliskt nummer signerat programledarna. De sjunger bland annat "Indie club", som baserats på Dannys "In da club" och hela scenen fylls av färgglada Bollywood-dansare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro