ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemlösa katter gör internet säkrare

Ola Jacobsen · 7 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
John Douceur och den före detta hemlösa katten Felix, åtta månader. 

John Douceur och den före detta hemlösa katten Felix, åtta månader.  Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

SÄKERHET. Nu ska människorna skiljas från maskinerna med hjälp av hemlösa katter och hundar. För att skilja mänskliga surfare från automatiska surfprogram använder sig många sajter i dag av ett system där användaren får se en bild på krokiga bokstäver och sedan ska mata in dem i en ruta. Problemet är att surfprogrammen börjar bli lika bra som människor på att urskilja bokstäverna. – Vi behövde en ny fråga som var enkel för människor och samtidigt svår för maskiner att svara på, säger djurälskaren och forskaren John Douceur på Microsoft research.De flesta människor kan se skillnad på en hund och en katt, men för automatiska surfprogram är det omöjligt.

Tillsammans med en adoptionssajt för hemlösa djur har John Douceur och hans team skapat ett människotest som ingen maskin klarar av.– Men en databas med två miljoner djur och 10 000 nyregistrerade djur varje dag är det här testet mycket säkrare och mycket roligare än att skriva in krokiga bokstäver i en ruta. Det enda man behöver göra är att titta på tolv bilder på katter och hundar och klicka på de som förställer katter, säger John Douceur.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro