ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemlöseboenden snart klara – fyra år försenade

Susanna Mattsson · 21 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Mikael Andersson, gruppchef på Grimmereds nya boende inom Altbo. I en av de nya lägenheterna för personer med psykosociala problem.

Mikael Andersson, gruppchef på Grimmereds nya boende inom Altbo. I en av de nya lägenheterna för personer med psykosociala problem. Foto: Christina Blom


Altboutbyggnaden nästan i mål – fem av sju hus står färdiga

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRSENAT. I dagarna invigs två nya hemlöseboenden i Göteborg. Utbyggnaden av Altbo är nu nästan färdig. Fyra år efter utsatt tid.

För fem år sedan fattades beslutet om att bygga ut det alternativa boendet för missbrukare och psykiskt sjuka med 200 platser. Då räknade man med att vara klar i slutet av 2003. Men överklaganden från grannarna har försenat processen rejält.– Nästan varje tomt har överklagats till länsrätten, kammarrätten och Regeringsrätten. Vi vet att integrationsarbetet med människor med psykiska problem och missbruksproblem är tufft och de särskilda lösningarna har väckt opposition. Som någon sa, ”Det är klart att de ska ha någonstans att bo, bara inte nära mig”, säger Lena Mårtensson som är verksamhetschef på sociala resursförvaltningen.

I dag står fem av sju planerade hus klara. I förra veckan invigdes boendet i Grimmered i Frölunda och i morgon invigs Utängarna i Tuve. De två återstående, i Majorna och Askim, beräknas vara klara vid årsskiftet.Att utbyggnaden dragit ut på tiden har i första hand drabbat de hemlösa. Speciallösningar har fått förhandlas fram och många har fastnat på tillfällighetsboenden.– Lösningarna har varit kortsiktiga. Altbo är en långsiktig lösning, säger Lena Martinsson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro