ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemtjänsten missade mejl – man låg död i en månad

Fredrik Tideman · 14 Jul 2014
Uppdaterad 14 Jul 2014

En man låg död i en månad efter att hemtjänsten missat flera mail från en städfirma. Nu är händelsen anmäld till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Sarah.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var tidigare i år som mannen hittades avliden efter att ha legat i sin lägenhet i en månad.

Mannen hade städhjälp genom den kommunala hemtjänsten i Stockholm, som i sin tur använder sig av en städfirma. Städhjälpen skulle komma till mannen var fjärde vecka.

Vid ett städtillfälle svarade inte mannen när städfirman ringde på dörren, varpå städfirman skickade ett mejl till hemtjänsten och informerade om vad som hade hänt. När städfirman kom tillbaka fyra veckor senare svarade inte heller mannen när man ringde på. Städfirman mejlade återigen hemtjänsten, som inte följde upp något av mejlen.

Till slut var det en anhörig till mannen som blev orolig när han inte svarade i telefonen och kontaktade polisen. När polisen öppnade dörren till lägenheten så påträffades mannen avliden.

I anmälan till IVO skriver man att händelsen har tagits upp på hemtjänsten och att man har pratat om rutinerna för att undvika att något liknande ska hända igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro