ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hemtjänsten polisanmälde duschande man

Stefan Wahlberg · 23 Apr 2013
Uppdaterad 23 Apr 2013
Fönstret till badrummet där mannen stod var delvis öppet.

Fönstret till badrummet där mannen stod var delvis öppet. Foto: Scanpix


När kvinnorna från hemtjänsten skulle besöka en man i Västerbotten körde de förbi ett hus längs vägen. Genom ett öppet badrumsfönster såg de en man som onanerade i duschen. Kvinnorna polisanmälde ägaren till huset och krävde 5 000 kronor var i skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen, som är i 30-årsåldern, åtalades för sexuellt ofredande – men friades av tingsrätten.

– Han har befunnit sig i sitt eget hem och och kvinnorna har passerat förbi i bil under ett par sekunder, säger mannens advokat Linda Sundlöf till Metro.

Mannens granne får besök från hemtjänsten fyra gånger om dagen. Enligt åtalet har kvinnorna gjort sina iakttagelser vid sju tillfällen.

Badrumsfönstret har haft frostat glas men enligt domen har det ”varit så pass mycket öppet att de som har passerat i bil på cirka tio meters avstånd sett agerandet”. 

Husägaren medger att han brukar onanera i duschen men att han aldrig har haft för avsikt att visa detta.  

Mannen hävdar dock att det är omöjligt att det är han som har stått i duschen vid flera av tillfällena. För att styrka detta har han lämnat in tidrapporter från sin arbetsgivare och sagt att både vänner och hans bror bodde i huset.

Tingsrätten anser att det inte kan slås fast ”att det varit fråga om ett medvetet agerande”. Han frias därför.

– Trots vissa bevissvårigheter så anser jag att det fanns ett mönster i mannens agerande, att han gång på gång stod i duschen just när kvinnorna åkte förbi, säger kammaråklagare Peter Jonsson, som drev målet.  

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wahlberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro