ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hen nekades gå på damtoa

Frida Sundkvist · 12 Feb 2013
Uppdaterad 12 Feb 2013

En person nekades besöka damtoaletten. Nu anmäler hen Stockholms Stad till diskrimineringsombudsmannen.

klar

Artikellänk är kopierad

En person anmäler Stockholms Stad till diskrimineringsombudsmannen sedan denne blivit nekad att gå på damtoaletten vid Sergels torg i Stockholm. 

Av anmälan framgår att personen valde damtoaletten vid de offentliga toaletterna på T-centralen i Stockholm, men att en toalettvärd då ställde sig i vägen och hänvisade till herrtoaletten. Värden ska ha hållit i dörren och vägrat öppna. Händelsen polisanmäldes.

I samråd med sin advokat gick personen tillbaka till toaletterna ett halvår senare, i maj 2012, för att se om hen skulle få samma behandling. Men den här gången var hen utrustad med diktafon och i sällskap med en vän. 

Även denna gång blev hen stoppad och hänvisad till herrtoaletten. Även andra gäster kom fram och bad dem att gå därifrån. 

Händelsen anmäls nu till diskrimineringsombudsmannen. Personen ska enligt anmälan ha mått dåligt och undvikit tunnelbaneuppgången vid Sergels torg.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro