ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hen vinner Idol ikväll – när deltagarna själva får rösta

Aron Andersson · 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015
Simon Zion, Amanda Winberg och Martin Almgren gör upp i kvällens Idolfinal.

Simon Zion, Amanda Winberg och Martin Almgren gör upp i kvällens Idolfinal. Foto: TT


Metro bad årets Idol-deltagare tippa vem som tar hem säsongens sista fredagsfinal. Och vi har ett resultat.

klar

Artikellänk är kopierad

I kväll avgörs den elfte säsongen av Idol när vinnaren koras efter en final i Globen. För första gången någonsin är det tre deltagare som gör upp om förstaplatsen. Så här tror årets deltagare att säsongen slutar.

►LÄS MER: Nu koras Idol-vinnaren – men är en förstaplats verkligen något att fira?

Simon Zion, 26:

– Det är jäkligt svårt att säga. Tittar man på omröstningar på Aftonbladet och så så har Martin ett stort folkligt stöd. Jag tror att folk genom programmet fått lära känna en väldigt trevlig person, vilket är bra i ett röstmoment och ett tävlingsmoment.

Amanda Winberg, 19:

– Jag har verkligen ingen aning. Jag tror att vi alla kommer att prestera väldigt bra. Vi har haft en jättehög nivå. Ärligt talat har jag ingen aning om vem som kommer att vinna men jag ska göra allt för att försöka

Martin Almgren, 27:

– Det känns som att det kan sluta hur som helst. Jag tror Amanda är ett hett tips. Hon är som stöpt i den här formen. Men jag kan inte säga, jag har inte trott på mig själv hittills.

Tove Burman, 16:

– Jag kan se alla som vinnare, det är så fruktansvärt jämn och hög nivå. Det känns som att vem som helst skulle kunna vinna. Så jag vet inte om jag har något bra svar. Alla tre skulle kunna ta hem det hur enkelt som helst.

Ida da Silva, 20:

– Eftersom alla tre har kommit till final är de alla vinnare i mina ögon, de är grymt duktiga på olika sätt. Vem som tar hem förstaplatsen ligger nog i stället i deras prestationer på fredag.

Magnus Englund, 20:

– Jag tycker det är en sjukt stark trio som står i finalen i år, men jag tror att Martin kommer gå hem som segrare. Hans röst och charm har nog golvat alla där hemma i stugorna. 

Bori Shoyebo, 16:

– Jag tror nog Martin, han har haft flest röster från början. De äldre gillar honom mycket mer. Men samtidigt är det jättesvårt för Amanda har en blandning av yngre och äldre. Till och med Simon kan ta hem det, han är hur jäkla musikalisk som helst.

Frans Walfridsson, 17:

– Jag tror det blir väldigt jämt då alla tre håller en sjukt hög nivå, men vinnaren blir Martin! Inte bara för att han sjunger helt sjukt bra utan också för hans personlighet, tror det är svårt att inte tycka om honom. Har fått intrycket att han har mest stöd. Men vem som helst kan vinna.

Anna-Sofia Monroy, 16:

– Jag tror att alla har lika stor chans att vinna, det som avgör är nog deras prestationer på fredag.

Axel Schylström, 23:

– Jag tror att Martin vinner av den enkla anledningen att jag tror att han talar till flest folk och målgrupper. Vem som än vinner förtjänar det i vilket fall.

Lina Rydén, 21:

– Jag har väldigt svårt att säga vem jag tror vinner, för jag tycker alla har presterat så bra. Allt kan hända. Om jag ser till min musiksmak så är det väl Simon som ligger närmast. Men annars har jag svårt att säga.

Adam Torssell, 25:

– Jag vågar knappt spekulera, alla tre har gjort en riktigt bra Idolresa. Om jag var tvungen att svara så tror jag Amanda. Simon och Martin har andra fack där de briljerar mer än i genren pop, som funk, soul och blues.

Kvällens vinnare när Idolerna tippar: Martin Almgren.

►LÄS MER: Från mobbad – till favorit i Idol

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro