ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hennes moderna ringbrynja hjälper i kampen mot HIV

Tomas Lundin · 14 Dec 2014
Uppdaterad 17 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Klänningen är en modern ringbrynja av 100 000 säkerhetsnålar. Nu ska den hjälpa den ut för kampen mot HIV. – Den skapades under temat ”Make it matter” så det är kul att kunna sluta den cirkeln, säger designern till metro.se.

Tidigare i år tog Tonje Halvorsen examen som grafisk designer från Berghs. Hennes slutprojekt var en klänning gjord av 100 000 säkerhetsnålar som tog 500 timmar att tillverka. 

Temat för slututställningen var ”Make it matter” – gör skillnad – så i stället för att sälja den privat eller behålla den skänkte hon klänningen till Sveriges Radios musikhjälpen. En köpare betalade 20 500 för klänningen på en Tradera-auktion och pengarna går nu till kampen mot HIV.

– Det är otroligt kul att det sätts värde på den även om den inte är gjord av en etablerad konstnär. Jag var nervös över att den skulle säljas för en femhundring. 

Klänningen går att bära men är otroligt tung, berättar hon. Gissningsvis kommer köparen använda den för fotojobb eller som ett samlarobjekt, tror hon. 

Är det inte risk att man sticker sig på klänningen?

– Nej, på den undre delen sitter nålarna så tajt att de inte kan gå ut och på den övre delen pekar de utåt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro