ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hennes rasism lades ut på Facebook – nu stängs hon av från jobbet

Hugo Ewald · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015

Foto: Skärmdump/Facebook


När en 27-årig man parkerade sin bil utanför sina föräldrar för ett ärende möttes han av en kvinna som trakasserade honom med rasistiska påhopp. Kvinnan visade sig vara elevassistent på en skola i Stockholm – och stängs nu av från sin tjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

"Du är inte svensk, du är en loser". "Du är en blatte och SD kommer rösta bort sådana som dig!". Det var två av många påhopp en 27-årig man fick utstå av en för honom okänd kvinna. Han hade parkerat sin bil utanför sina föräldrars hem för att bära in några saker när kvinnan kom fram till honom och genast började att trakassera honom.

► LÄS MER: Till alla er som sprider rasistiskt skräp i min feed

Mannen var dock snabb med att filma händelsen för att sedan lägga upp filmen på Facebook. I skrivande stund har filmen visats över 1,5 miljoner gånger, och delats av 26 000 personer. Kvinnan som trakasserade mannen visade sig vara elevassistent på en skola i Stockholm, och i ett meddelande på Facebook meddelar skolan att hon nu är tagen ur tjänst. Rektorn på skolan bekräftar för Metro att kvinnan är tagen ur tjänst. – Det är helt oacceptabla uttalanden, och hon är tagen ur tjänst. Så det är så det ser ut just nu, säger han. Metro har sökt den 27-åriga mannen.

► LÄS MER: Amie, 27: ”Vi demonstrerar mot att SL sprider rasism”

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro