ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hennes videor om det tuffa mammalivet hyllas av föräldrar världen över

Aron Andersson · 25 Feb 2015
Uppdaterad 25 Feb 2015
Att vara hemma med barn kan vara mysigt, men de är inte alltid så hjälpsamma.

Att vara hemma med barn kan vara mysigt, men de är inte alltid så hjälpsamma. Foto: Story of this life


När du fyllt diskmaskinen plockar någon ur allt igen. När du sorterar tvätten är det någon som lägger allt i oordning. Här är videon som fått småbarnsföräldrar att känna igen sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Videon ”Why moms get nothing done” är inget mer än en kort betraktelse över hur det är att försöka skapa ordning i hemmet med ett litet barn runt benen. I korta drag: hopplöst.

När Esther Anderson laddade upp klippet på Facebook kom igenkänningen bland hennes följare direkt. På bara ett dygn hade klippet visats över 50 miljoner gånger. I dag har det över 70 miljoner visningar, över 100 000 kommentarer och nära en miljon gilla-markeringar.

– Det är lite skrämmande, ärligt talat, att vara så synlig. Det får dig att fundera på vad du lägger ut, säger Esther Anderson till Metro.

Men exponeringen är självvald. Sedan hon fick dottern Ellia har hon bloggat och gjort videor under namnet ”Story of this life”. 

– När jag gick i college brukade jag göra larviga musikvideoparodier med min rumskamrat Rebecca. Det var så jag lärde mig klippa videor. Vi har aldrig fått någon utbildning, min man och jag har bara lärt oss efterhand. När vi fick Ellia blev videorna något naturligt. Jag tryckte på rec-knappen och hon bara var lilla Ellia.

Många av klippen från familjens liv i Florida, USA, har fått miljontals visningar, men något i just ”Why moms get nothing done” verkar ha slagit an en särskild sträng.

– Jag tror videon har fått spridning världen över för att i slutändan så är barn barn, och mammor mammor. Var du befinner dig geografiskt spelar ingen roll. Mammor världen över förstår hur det känns att ha en liten unge som följer efter dig och och gör allt du gjort ogjort. Det är en sak alla mammor måste hantera och kan bli irriterade på ibland. Jag har fått otaliga brev från mammor som tackar mig för att jag gjort det till något att skratta åt. Ibland behöver vi bara ta ett steg tillbaka och skratta åt de här sakerna för att inte bli tokiga.

Trots att responsen är överväldigande positiv säger Esther Anderson att en del blir upprörda över hennes videoklipp.

– Självklart finns det hatare som säger att vi försöker döda vårt barn genom att kväva henne med gosedjur, eller att vi aldrig läxar upp henne och så vidare. Men de stör mig inte, mitt uppdrag i livet är inte att göra världen nöjd med hur jag är som förälder. 

Tror du Ellia förstår att hon är världskändis?

– Haha, nej, hon har ingen aning. Vi ber för att om det av någon anledning fortsätter så här så ska hon fortsatt ha ett ödmjukt hjärta. 

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro