ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Henrik Dorsin pekar ut tomten som kommunist i ny låt

Emma Björkman · 3 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Tomten – en kommunist? Ja, i sin nya låt med just titeln Tomten är en kommunist” ger Henrik Dorsin, 36, jultomten en politisk hemvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Dorsin.
Henrik Dorsin.Foto: Jessica Gow/TT

”Julen är en klassmarkör som tomten jämt förstör. Så sanningen är först som sist att han är kommunist. Han går till alla kojor från spärrvakts till monarks, kalla det för nojor men visst liknar han Karl Marx? Tomten är en kommunist, ett eko av Lenin,” sjunger Henrik Dorsin. Omslaget till singeln föreställer Karl Marx med en röd tomteluva på sig. Texten är skriven ur en förmögen persons perspektiv och framförs tillsammans med Gävle symfoniorkester. Henrik Dorsin säger till Expressen att han försökt sätta sig in hur en välbärgad person som handlat dyra julklappar kan känna när tomten kommer och skänker bort paket. – Tomten är julhandelns motsats, han är ett hot mot den, säger Henrik Dorsin till Expressen och fortsätter: – Jag tror att han är kommunist helt enkelt .

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro