ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Henrik Ek blir ställföreträdande chefredaktör på Metro

Linnéa Borgert · 30 Mar 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017
Henrik Ek är Metros nya ställföreträdande chefredaktör.

Henrik Ek är Metros nya ställföreträdande chefredaktör. Foto: Metro


I dag tillträder Henrik Ek som ställföreträdande chefredaktör på Metro. Han blir också ställföreträdande ansvarig utgivare.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek kommer närmast från tjänsten som redaktionschef från finanssajten Realtid. Han har också varit korrespondent för Expressen i New York.

– Det känns väldigt roligt at få börja på Metro. Hela stället sjuder av energi och jag ser framemot att vara delaktig i det förändringsarbete som pågår. Vår vision är att bli ett ledande mediehus i Norden och det känns som att man får vara med och skapa historia, säger Henrik Ek i ett pressmeddelande.

Staffan Erfors, Metros nya chefredaktör, ser fram emot att jobba med Henrik Ek.

– Jag har haft förmånen att jobba med Henrik Ek för Expressen när vi bägge var i New York och trots sin relativa ungdom är han en synnerligen rutinerad journalist. Det är kul att jobba med Henrik och han är väldigt effektiv i allt han företar sig, säger han.

Även Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande på Metro, är nöjd över rekryteringen.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats värva Henrik Ek till Metro. Han är en begåvad journalist och van vid ett högt nyhetstempo. Henrik är även mycket kunnig på det digitala området vilket är avgörande inför de förändringar Metro står inför, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro