ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Henrik Lundqvists Rangers i underläge efter rysare i morse

metro.se · 5 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det står nu 3–2 i matcher till Buffalo mot New York Rangers i NHL-slutspelets andra omgång. Men det var först efter övertid som Sabres kunde avgöra mot Henrik Lundqvists Rangers.

Matchen var så jämn den kunde bli. Fram tills slutet av tredje perioden var det fortfarande 0–0. Då sätter New York Rangers 1–0 efter att Martin Straka sprätt upp pucken i mål efter en förvirrad situation. Det krävdes målkamera för att avgöra att det faktiskt var ett ledningsmål.

Allt såg då bra ut för Henrik Lundqvist som hittills storspelat i målet.

Men med åtta sekunder kvitterade Buffalo Sabres efter mål av Chris Pronger som tryckte dit pucken i villervallan framför målet i slutsekunderna.

Under övertiden som sedan följde var det tungt. New York fick först ett power play-läge som de misslyckades med att utnyttja. När sedan Buffalo fick chansen att spela med en man mer var det kört. Maksim Afinogenov prickade in 2–1 och matchen var slut.

Nu ser det tungt ut för Mikael Nylander och Henrik Lundqvist i New York. Visserligen spelas den sjätte matchen hemma i Madison Square garden men en eventuell sjunde och avgörande match måste avgöras på bortaplan, där Buffalo visat sig extremt starka.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro