ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Herman räddade livet på en liten pojke – prisas som årets polishund

Johan Wikén · 26 Okt 2015
Uppdaterad 26 Okt 2015
Herman von den Sennequellen har utnämnts till årets polishund 2015.

Herman von den Sennequellen har utnämnts till årets polishund 2015. Foto: Sören Håkanlind/SKK


Möt fyraåriga Herman von den Sennequellen. Årets polishund 2015. Han är inte överdrivet intresserad av människor”, säger föraren Petter Fransson.

klar

Artikellänk är kopierad

Herman blev stor hjälte när han fann en treårig pojke som hade varit försvunnen i en och en halv timme. Pojken sov i ett vindskydd när Herman nosade upp honom.

Det är en händelse som både juryn till årets polishund och föraren Petter Fransson, 41, lyfter fram i ett pressmeddelande.

– När jag såg det där lilla knytet så kände jag att all den träning vi lagt ner tillsammans varit värt det. När vi väckte pojken blev han först rädd när han såg mig och Herman men sedan blev han glad när han upptäckte polishelikoptern, berättar Petter.

►LÄS MER: Izor har prisats som Sveriges bästa polishund – nu går han i pension

Dessutom har Herman varit inblandad i många insatser mot den organiserade brottsligheten i Göteborg. ”Hunden Herman har under nomineringsperioden lokaliserat bl.a. ca 20 kg amfetamin, 11 kg marijuana/hasch, 11 pistoler/revolvrar samt 3 automatvapen”, skriver juryn i sin motivering.

Herman föddes i Tyskland och hämtades till Sverige som liten valp. Petter Fransson lyfter fram nyfikenheten och intresset för mänsklig vittring som egenskaper som gör Herman till en bra polishund.

– Sedan är han inte överdrivet intresserad av människor, vilket jag ser som en tillgång i arbetet som patrullhund. Han hälsar och kan ta emot en klapp men sen är det bra och då vill han fortsätta att arbeta.

Priset är ett resestipendium på 20 000 kronor och delas ut den 12 december på Stockholms hundmässa i Älvsjö. Dessutom får Herman ”ett smaskigt ben” och en ny skön säng.

LÄS MER: Hunden Figo slängde sig framför bussen för att rädda sin synskadade matte

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro