ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Het debatt i skolstängningens spår

Stockholm TT · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Nu behöver vi arbetsro, säger områdeschefen Lisbeth Månsson, som menar att den stora uppmärksamheten kring oroligheterna på skolan också minskar tryggheten. På fredagsmorgonen möttes eleverna på skolgården av sina klasslärare. Därefter gick de till klassrummen för att prata igenom vad som hänt. -Och för att betona vilka regler som gäller, säger Lisbeth Månsson. Sex flyttas 28 av skolans elever är avstängda och fick hemundervisning redan på fredagen. Sex av dem ska flyttas till andra skolor. Lisbeth Månsson tror att skolförvaltningen ska ha hittat nya platser åt alla sex till på tisdag i nästa vecka. Övriga 22 avstängda får komma tillbaka till GA-skolan efter en vecka.

Det var kraftiga nyårsraketer som avlossats inomhus som fick huvudskyddsombudet Leif Paulsson att stänga skolan på torsdagen. Arbetsmiljöverket kopplades in och den turbulenta dagen avslutades med ett möte dit alla föräldrar kallats. -Det var ett bra möte där flera föräldrar tog upp sitt eget ansvar, säger Lisbeth Månsson. Debatt på hemsida En av dem var Mecide Özer med två barn på skolan, som fick applåder när hon betonade vikten av att föräldrarna talar med barnen. -Hemmet ska också vara en skola. Jag tror att föräldrar kan göra mycket. Man måste sätta sig ner och prata. Barnen kanske inte lyssnar första gången, då måste man försöka igen, säger hon till TT. Hon berättar att hennes barn länge reagerat på bråk och smällare på skolan. Frågan har också tidigare tagits upp av skolledningen i brev till hemmen.

Mecide Özer har ingen allvarlig kritik mot hur skolledningen har tacklat problemen. Men sådan kritik finns det gott om på lokaltidningen Landskrona Postens hemsida. I övervägande anonyma inlägg förespråkas kameraövervakning och tuffa tag. "Snyt era skitungar" skriver någon som riktar sig mot föräldrarna, medan många kritiserar påstådd passivitet hos skolledning och politiker.

"Jag skulle vilja att man sparkade skolans rektor omgående", skriver en besviken förälder.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro