ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hetast i New York just nu

Katarina Matsson, Tidningen Res · 6 Okt 2012
Uppdaterad 11 Okt 2012
Besök det unga galleriet The Hole för att mingla med konstkändisar, designers och rika samlare på vernissagen.

Besök det unga galleriet The Hole för att mingla med konstkändisar, designers och rika samlare på vernissagen. Foto: katarina matsson


Bloggaren och New York-bon Katarina Matsson håller koll på vad som är hett och vad som är iskallt i det Stora Äpplet. Här är fem av hennes senaste tips på krogar, hotell och upplevelser.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera av rummen i hotellet Wythe Room bjuder på utsikt över både Manhattan och Brooklyn.
Flera av rummen i hotellet Wythe Room bjuder på utsikt över både Manhattan och Brooklyn.
Kom tidigt om du vill ha bord på Mission Chinese.
Kom tidigt om du vill ha bord på Mission Chinese.Foto: Katarina Matsson

Sov industrisnyggti Williamsburg

Boende: Wythe Hotel. Den senaste tiden har Brooklynborna vallfärdat till en före detta fabrik i Williamsburgs industriområde, där Whyte Hotel slagit upp dörrarna. I takt med att ”the burg” blivit ett namn att räkna med även på den internationella kartan öppnar allt fler hotell i området, och den smakfullt inredda tegelbyggnaden är senast i raden. Designmässigt har industriarvet har tagits till vara i både rum och restaurang. Reynards serverar (naturligtvis) kött från lokala gårdar, hanterat av hotellets egen slaktare. Rum från 1 250 kronor per natt. Wythe avenue 80, Williamsburg, Brooklyn, www.wythehotel.com

Svinigt i West Village

Krog: Swine.

Från Stockholm till New York – köttbesattheten som uppslukat restaurangbranschen håller i sig även här. Inte minst på nyöppnade Swine i West Village. Grishuvud, kycklinglevermousse, kaninterrin, grillad kyckling och stora kotletter finns på menyn, som – trots allt – även rymmer vegetariska alternativ. Råvarorna är i möjligaste mån lokalodlade och miljövänliga och en stor andel av charkuterierna görs i huset.

Hudson street 531, West Village, www.swinenyc.com

Nyinflyttad asiat

Krog: Mission Chinese. Twin Peaks möter orienten på Mission Chinese, som slog upp dörrarna på Lower East Side i våras. Den populära San Francisco-krogen har länge serverat amerikaniserat kinakäk till hungriga västkustbor, och suget efter Danny Bowiens rätter är lika stort på östkusten. Här bjuds karnivorer kryddstarka kycklingvingar, ål eller olika varianter av fläsk, medan grönsaksälskare kan välja mellan flera välsmakande veganska alternativ. Kom tidigt för att få bord, eller räkna med 1–2 timmars väntetid. Obs: stängt på onsdagar!

Orchard street 154, Lower East Side. www.missionchinesefood.com/ny

Exklusivt på höjden

Shopping: Five story. Som Alices underland, fyllt av överraskningar och iögonfallande prylar runt varje hörn. Eller som att kliva in i en snorrik bekants privata rum. Så kan den superexklusiva butiken Five Story på Upper East Side beskrivas. Fokus ligger på väl utvalda plagg, småskaliga samarbeten och mindre designers, som Peter Pilotto, Lyn Devon, Preen och Roberta Furlanotto. Dessutom ligger vår tids ledord service och sociala medier nära den unga ägaren Claire Distenfelds hjärta.

East 69th street 18, Upper East Side,  www.fivestoryny.com

Konst på The Hole

Sevärt: The Hole.

Ibland är det kul att byta bastionerna MoMa och Guggenheim mot mindre konstmeckan. The Hole är ett ungt galleri, utanför de klassiska galleriområdena, där konstkändisar, designers, musiker möter rika samlare så fort det vankas vernissage. Utställningarna byts ofta och pop up-events är inte ovanliga, så håll utkik på hemsidan inför resan. Sedan en kort tid tillbaka finns även en butik med böcker, affischer och annan merch kopplad till utrymmet.

Bowery 312, NoHo,  www.theholenyc.com► LÄS HELA CITYGUIDEN PÅ RES.SE

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson, Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro