ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hetaste nyheterna från mobilmässan i Barcelona

Linus Lindgren · 1 Mar 2018
Uppdaterad 1 Mar 2018
Många nya telefoner presenterades under mässan.

Många nya telefoner presenterades under mässan. Foto: IBL


Mobilmässan MWC i Barcelona avslutades i dag. Nya flaggskeppsmodeller från bland annat Samsung och Sony har presenterats. Även en klassisk filmstjärna är tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Samsung S9/S9 Plus Foto: Samsung

Den senaste modellen i Samsungs storsäljande S-serie presenterades under mässan. Till ytan ser det inte ut som att mycket har hänt. Men en ny kamera, ny uppdaterad processor och fingerläsaren på ett nytt ställe hoppas Samsung kunna locka till sig nya kunder.

Att Samsung inte har valt att ändra på designen är kanske smart, designen på föregångaren S8 var mycket hyllad. Många tyckte dock att fingeravtrycksläsaren var svår att nå, speciellt på den större modellen S8 plus. Nu sitter den under kameran vilket löser problemet. Just kameran är telefonens stora säljpunkt. Kameran har två bländarlägen vilket gör att den kan ta skarpa bilder både i stark ocht svagt ljus. Telefonen har nya processorn Snapdragon 845 och 4 GB RAM-minne och ett batteri på 3000 mAh i den mindre S9 modellen. Den större har samma processor men 6 GB RAM-minne och ett batteri på 3500 mAh. Båda modellerna är vatten- och dammsäkra och har 64 GB utrymme med möjlighet till expansion via minneskort.

Källa: The Verge

Foto: LG

LG V30S ThinQ

Lg har även de släppt en ny modell. Fast här är det väldigt svårt att se vad som är nytt jämfört med företagets tidigare flaggskepp, V30. Ingenting har nämligen hänt med telefonens yttre, utan det är insidan som har uppdaterats

Lg V30S har 2 GB mer RAM-minne än föregångaren som hade 4 GB. Den nya modellen går att få med antingen 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme till skillnad från den förra som bara gick att få med antingen 64 eller 128 GB lagringsutrymme.

Lg V30S har också fått en uppdaterad mjukvara till kameran. Lg har tagit över 100 000 bilder på olika objekt och via AI kan nu kameran upptäcka vad du fotar och sätta en specifik kameraprofil för just det objektet.

Källa: The Verge

Foto: Sony

Sony Xpera XZ2/XZ2 Compact

Ett företag som i flera år har hållit sig till samma design bryter däremot trenden och lanserar under mässan sin nya flaggskeppsmodell, XZ2.

Nya modellen har ena smalare ram än tidigare modeller vilket lämnar mer plats för en större skärm. Telefonen har en kamera som Sony hävdar är den första som kan filma i 4k-upplösning samtidigt som HDR. Kameran ska också kunna filma slow motion i 960 bilder per sekund i full HD-kvalité. Telefonen har liksom Samsungs nya S9 en Snapdragon 845 processor. För att stå ut från mängden har Sony installerat vad de kallar för ett dynamiskt vibrationssystem. Det ska göra att du kan känna det man lyssnar på och ser på i telefonen. Skärmen kommer vibrera när man lyssnar på musik, tittar på videos eller spelar spel. XZ2 finns också i en kompaktare modell. Den har samma processor men en baksida i plast och har inte det dynamiska vibrationssystemet.

Källa: The Verge

Foto: Nokia

Nokias banantelefon

Under förra året släppte den finska mobiltillverkaren en ny variant av den klassiska 3310. Nu har de släppt en ny klassiker i modern tappning. Det är den så kallade “banantelefonen” eller 8110 som är tillbaka på marknaden. Banantelefonen blev känd som Keanu Reeves telefon i första Matrixfilmen. Precis som 3310 spelar nya 8110 på nostalgifaktorn. Den har en lucka som går att stänga för att avsluta samtal med. Telefonen går att antingen få i svart eller “banangul”.

Källa: The Verge

Andra nyheter från MWC:

HTC presenterade sitt nya VR-set. HTC Vive 2.

Huaweii lanserar ett nytt chip till mobiltelefoner som gör att de kan börja använda 5G-nätet.

Lenovo presenterade en ny prispressande Chromebook.

Källa: Källa: MWC.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro