ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hetaste spelen 2009

Petter Hegevall · 17 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Metro Tekniks spelexpert väljer godbitarna

klar

Artikellänk är kopierad

Våren är här… Förväntningarnas och kurtiserandets tid. Utgivarna flirtar vildsint med oss spelare och viftar med de kommande storspelen med tillhörande bilder i ansiktet på oss. Och vi älskar det. I höst landar en hel del spelgodbitar och vi har knåpat ihop en smaskig lista över både länge emotsedda spel samt sådant som nyligen utannonserats. Ställ in dig på både sport, action, äventyr och en hel del blodtörstiga zombies.

GOD OF WAR 3

Playstation 3• Ett av höstens hetaste spel är tveklöst den tredje installationen i Sonys extrempopulära ”God of War”-serie. Kratos är (givetvis) tillbaka för att en gång för alla visa de grekiska gudarna att en likblek ruskprick på blyga 201 cm kan kriga på samma premisser som 400 meter höga cykloper. Sony skvallrar om full-HD-grafik, och strider mer än tio gånger så stora som i ”God of War 2”. Rykten om en 2010-release finnes, men vi hoppas på det bästa och ser fram emot att återse Kratos redan i november.

BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2

PC/Playstation 3/Xbox 360• Stridspittarna Preston, Sweetwater, Haggard och Redford är snart tillbaka i uppföljaren till svenska Digital Illusions grönskande actionhit. Hittills har inte särskilt mycket information om ”Bad Company 2” sipprat ut, förutom det faktum att vi kan vänta oss att slåss i ett gnistrande snölandskap denna gången, och att fordonen lär bli betydligt fler. Den 28:e september släpps ”Battlefield: Bad Company 2”.

THE CONDUIT

Wii• Grafiskt avancerade actionspel till Wii växer sannerligen inte på träd. High Voltage Softwares ”The Conduit” ser dock rysligt snyggt ut för att vara till Wii, och lockar med slemmigt rymdslödder, enorma vapen och lagom töntig story. I en nära framtid blir Washington D C invaderat av aliens, och rätt man för uppdraget att likvidera varenda en av dem, är så klart du. ”The Conduit” dyker upp på en spelhylla nära dig den 9:e juni.

DEAD RISING 2

Playstation 3/Xbox 360• Capcom gillar zombies. Och efter att ha dängt hundratalet i det första ”Dead Rising”-spelet kommer vi i höst att ställas mot nya horder av levande döda. Precis som sist består kärnan i spelet av att utföra mängder av diverse uppdrag i en öppen spelmiljö nedlusad med hungrigt zombieslödder. De nya utvecklarna Blue Castle Games utlovar snyggare grafik och hundratalet nya (roliga) tillhyggen. Släpps i höst.

TEKKEN 6: BLOODLINE REBELLION

Playstation 3• Årets hetaste slagsmål är Namcos sjätte del i den omåttligt populära ”Tekken”-serien. Releasedatumet ligger i början av december och ”Tekken 6” kommer att släppas exklusivt till Playstation 3. Förvänta dig högupplästa käftsmällar, en ny rage-mätare samt den nye kämpen Lars Alexandersson (!). Arkadver-sionen (som funnits i Japan i över ett år nu) har bemötts med viss skepsis av hardcore-fansen, men Namco  utlovar noggrann puts.

MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC WINTER GAMES

Nintendo DS/Wii• Nästa år är det vinter-OS i Vancouver, och förutom mänskliga utövare avser Sonic, Super Mario, Bowser, Peach och andra Nintendo-tomtar att invadera OS-staden. Sega har berättat att flera av alpingrenarna i Wii-versionen kommer att stödja Wii Fit-balansbrädan, samt att Nintendos demonproducent Shigeru Miyamoto överser produktionen. Släpps i november.

GRAND SLAM TENNIS

Wii• EA hoppas kunna ge ”Wii Sports” en ordentlig match i sommar genom att erbjuda ett tennisspel proppat med gamla och nya superstjärnor där man får smasha sig fram mot toppen. EA Tennis kommer att stödja Wii Motion Plus som gör att du kan svinga din Wii-fjärr exakt som ett riktigt racket och vinkla dina lobbar mot hörnen för att göra dem otagbara. Dessutom utlovas grymt onlinestöd, roliga minispel samt möjligheten att skapa egna spelare. Och ja, Björn Borg finns med.

COLIN MCRAE DIRT 2

PC/Playstation 3/Xbox 360• Colin McRae är död. Men hans namn lever kvar, inte minst i form av världens bäst säljande rallyspelsserie. I ”Colin McRae Dirt 2” avser Codemasters att förbättra varje liten del av den ljuvliga föregångaren och utlovar mängder av nya bilar, tjugotalet nya banor, två nya fordonsklasser samt ett omgjort multiplayer-läge där man nu kommer att kunna mötas head-to-head i samtliga racingdiscipliner, online, via system link eller i split screen. Större fokus på story (som i ”TOCA: Race Driver”-spelen) samt uppgraderad grafik är också att vänta.

GUITAR HERO: METALLICA

Playstation 2/Playstation 3/Xbox 360/Wii• Redan den 5 maj släpper Activision lös Hetfield och company i deras eget ”Guitar Hero”-spel proppat av ursnabba trash metal-dängor. En ny svårighets-grad, Expert Plus, tillåter för användandet av dubbla baskaggepedaler samt inkluderar samtliga av Hammets kniviga noter i varje del av hans klassiska solon. ”Fade to Black”, ”One”, ”Master of Puppets” och ”Nothing Else Matters” finns med.

LOST PLANET 2

Xbox 360• Glöm iskalla morgnar och frost i ögonbrynen. Den frusna planeten E D N III har slagits hårt av växthuseffekten och under de tio år som har gått sedan det första spelet ägde rum har all is och all snö smält. Kvar finns djungler, regnskogar, moderniserade städer proppade med högteknologisk utrustning samt läbbiga träskmarker. I höst är det återigen dags att göra insektsmoothies av enorma kackerlackor, dyngbaggar och andra förvuxna kryp i ”Lost Planet 2”, exklusivt till Xbox 360.

BATTLEFIELD 1943

PC/Playstation 3/Xbox 360• Svenska superstudion Digital Illusions (”Battlefield”-spelen, ”Mirror’s Edge”) har dammat av sina soldater från 1942, flyttat dem ett år framåt i tiden och flyttat kriget till Stilla havet. ”Battlefield 1943” är ett nedladdningsbart multiplayerspel som Digital Illusions menar kommer erbjuda underhållning motsvarande ett fullprisspel trots att det bara ska kosta dryga hundringen. I juni är det tänkt släppas, och det ser redan nu väldigt bra ut.

NEED FOR SPEED: SHIFT

PC/Playstation 3/Xbox 360• Med fjolårets upplaga av EA:s årligt återkommande racing-serie, ”Need for Speed: Undercover”, nådde spelserien en ny lägsta nivå. Usel bilfysik, urtrist spelmiljö och fånig story fick ”Need for Speed”-fansen att rasa. Med nu laddar EA om och utlovar en smaskig helrenovering av hela konceptet. Utvecklar gör Slightly Mad Studios – nyckelkompetensen bakom svenska supersimulatorn ”GTR 2”. Konceptet doftar ”Race Driver: Grid” och grafiken ser larvigt läcker ut. Shift kommer att släppas lagom till julhandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Hegevall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro