ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hets

Stockholm hannah sjostrom · 20 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Albumaktuella punkplutonen Hets utgörs av medlemmar från Laakso, Fireside och Doktor Kosmos. På debuten finns titlar som ”Hasses brorsas låtsassyrras kompis fest”, ”Napalm på Östermalm” och ”Ulf” – om Sveriges nationalskald. En del band tillbringar åratal med att repa, förfina låtarna och hitta sin identitet. Inte Hets. Gruppen bildades i januari och på bara några dagar var låtarna skrivna, inspelade och klara att ge ut. Markus Krunegård, till vardags frontman i Laakso, var den som tog initiativet. – Jag hade tråkigt hos mina föräldrar i Norrköping, hade nyårspanik och undrade vad jag skulle göra 2006. Jag skrev lite låtar och istället för att repa tänkte jag att vi lika gärna kunde spela in de direkt. Och det gjorde vi. Flera festivaler är redan inbokade och risken finns att det kommer att skanderas ”Uffe! Uffe! Uffe!” varhelst kvartetten visar sig i sommar. Anledningen stavas ”Ulf” och är en ösig punklåt om en av Sveriges absolut största rockartister. I texten frågar sig bandet vad det är som gör Ulf Lundell så folkkär. – Det är många som tror att vi hatar honom, men så är det verkligen inte, förklarar Markus Krunegård. Oavsett om man sjunger om honom, Tomas Ledin eller kungen så är det tacksamt att relatera till någon som folk känner till. Man slipper förklara allt eftersom folk redan har sin egen bild. Laakso släppte en skiva så sent som i höstas, det verkar som om du ligger i rätt hårt? – Jo, jag har en sorts inneboende skräck att varje låt jag skriver är den sista, berättar 27-åringen. Det är lite halvmaniskt. Men jag har inte reflekterat så mycket över själva låtskrivandet. Jag är bara tacksam så länge det kommer nya låtar.

Patrik Wirén

Se Hets live!

Pusterviksbaren, Göteborg 21/4, Debaser, Stockholm 22/4, Herrgår’n, Linköping 11/5, Popaganda, Stockholm 27/5, Hultsfredsfestivalen 15/6, Emmabodafestivalen 10/8

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro