ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hetsade pojkvännen att ta sitt liv – får 15 månaders fängelse

Linnéa Borgert · 4 Aug 2017
Uppdaterad 4 Aug 2017

Foto: AP


Den 20-åriga amerikanska kvinnan dömdes för dråp efter att ha uppmanat sin pojkvän att begå självmord. Nu får hon sitt straff: 15 månader i fängelse och lika lång skyddstillsyn, skriver CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 18-årige pojkvännen tog sitt liv på en parkering i Massachusetts, USA, i juli 2014 genom att låta bilen fyllas med avgaser på en parkering.

Den unge mannen var djupt deprimerad och hade försökt att ta sitt liv innan, men cirka ett år efter självmordet kom det fram nya uppgifter; Hans flickvän, som är ett år yngre, hade hetsat honom att göra verklighet av sina självmordsplaner.

Paret skickade hundratals sms till varandra. I flera av meddelandena uppmuntrar hon honom och säger att hon kommer att finnas där för hans familj efter självmordet. Hon hjälper honom dessutom att välja ut platsen. I sms:en framkommer också att pojkvännen flera gånger tvekade och ångrade sig.

I två sms från juli 2014 skriver pojkvännen att han flippar och överanalyserar.

”Jag trodde att du ville göra detta. Tajmingen är rätt och du är redo, du behöver bara göra det! Du kan kan inte fortsätta leva så här. Du behöver bara göra som du gjorde förra gången, inte tänka på det, och bara göra det älskling. Du kan inte fortsätta göra så här varje dag”, svarar flickvännen.

Jämställs med dråp

I mitten av juni i år slog domstolen fast att ”hetsandet” kunde jämställas med dråp, vilket den i dag 20-åriga kvinnan dömdes till.

– Hon har erkänt genom sms att hon inte gjorde någonting. Hon ringde varken polisen eller mannens familj, sa domaren Lawrence Moniz vid tillfället.

– Och slutligen gav hon inte den simpla instruktionen: ”gå ut ur bilen”.

Nu har hon fått sitt straff, skriver CNN. Kvinnan riskerade 20 års fängelse, men domen blev 15 månader fängelse och därefter lika lång skyddstillsyn.

– Domstolen måste och har hittat en balans mellan rehabilitering, en försäkran om att rehabilitering kommer att fungera och ett straff för handlingarna som har utförts, säger Moniz, enligt CNN.

20-åringens försvarsadvokat säger att kvinnan lider av allvarliga ätstörningar, tar antidepressiva och inte är en fara för allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro