ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hiddink vill förråda Holland

Oskar Nyström · 21 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Det holländska laget har imponerat under sin väg till kvartsfinalen. Men nu vill Guus Hiddink sätta stopp för sitt hemland.

Det holländska laget har imponerat under sin väg till kvartsfinalen. Men nu vill Guus Hiddink sätta stopp för sitt hemland. Foto: Scanpix


Men förbundskaptenen skräms av sitt hemland

klar

Artikellänk är kopierad

Rysslands Guus Hiddink ställs mot Holland i EM:s näst sista kvartsfinal. Men förbundskaptenen har ingenting till övers för sitt hemland i det här skedet av turneringen.- Jag vill bli vald till årets förrädare i Holland, skojar Hiddink.Förväntningarna på kvällens kvartsfinal mellan Holland och Ryssland är enorma. Båda lagen imponerade i gruppspelet där framförallt de oranga seglade igenom med tre raka segrar, bland annat mot 2006 års VM-finalister, Frankrike och Italien. Därför har Hiddink också enorm respekt för sitt hemlands sätt att spela fotboll.- Till och med jag är rädd, det är därför vi måste spela offensivt - om vi backar tillbaka blir vi ännu mer skrämda. De senaste månaderna och veckorna i Ryssland har vi försökt att installera det spel som folk älskar att se. För Holland är det ett varumärke, för Ryssland måste det sätta sig ordentligt, men vi är på god väg, säger Hiddink.Båda lagen kommer till matchen utan några avbräck. Storstjärnan Andrej Arshavin väntas åter få chansen på topp hos Ryssland, efter succén mot Sverige. I Holland är Khalid Boulahrouz tillgänglig spel, trots beskedet om att hans för tidigt födda dotter gått bort. Även Arjen Robben och Robin van Persie kan ta plats i startelvan efter comebacken mot Rumänien senast. Hiddink konstaterar, precis som han gjorde inför ödesmatchen mot Sverige, att det är fördel för Rysslands motståndare.- Holland är långt mer erfarna än oss när det gäller att spela i stora mästerskap, konmmenterar förbundskaptenen.

klar

Artikellänk är kopierad

Oskar Nyström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro