ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hinderbana spärras av efter skador

Christoffer Röstlund Jonsson · 3 Okt 2011
Uppdaterad 3 Okt 2011
Om problemen fortsätter kan det bli aktuellt med ett stängsel runt hinderbanan på Karlbergs militärhögskola.

Om problemen fortsätter kan det bli aktuellt med ett stängsel runt hinderbanan på Karlbergs militärhögskola. Foto: Pär Hugosson


Populär hinderbana farlig för allmänheten. Finger har slitits av.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av sommaren uppmärksammade medierna hinderbanan på Karlbergs militärhögskola. Det ledde till en explosionsartad utveckling i antalet motionärer – och skador. Nu tvingas skolan spärra av banan. – Den har aldrig varit tillåten för allmänheten. Men det har aldrig varit problem förrän nu, säger skolans informationschef Lars O Nilsson.

Hur många som skadats är omöjligt att säga då området inte är bemannat. Nilsson har noterat omkring 20 ambulanstransporter, vilket borgar för ett stort mörkertal.

Det allvarligaste som han känner till är ett avslitet finger som fick sys fast. – Det här är en bana med moment som är farliga även för tränade militärer.

Avspärrningen består av plastband och skyltar. Om någon ertappas på banan kan personalen bara be dem avlägsna sig. Mandat för att avvisa eller utfärda böter finns inte. – Utökad bevakning kostar för mycket. Och nu har det lugnat ner sig då säsongen är över. Blir det problem igen får vi överväga att sätta upp ett stängsel.

klar

Artikellänk är kopierad

Christoffer Röstlund Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro