ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hinderloppet Tough Viking växer efter succén

Tobias Berg · 5 Mar 2014
Uppdaterad 5 Mar 2014
Metros reporter Tobias Berg testade obstacle training.

Metros reporter Tobias Berg testade obstacle training. Foto: Gustav Hugosson


Efter fjolårets succé växer nu Tough Viking – Sveriges hårdaste hinderbane-lopp. Här är expertens bästa tips för att lyckas ta sig runt snabbast möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

– Regel nummer ett: Bara framåt, säger Konstantin Avramidis.
– Regel nummer ett: Bara framåt, säger Konstantin Avramidis.Foto: Gustav Hugosson
Hård träning.
Hård träning.Foto: Gustav Hugosson
Konstantin Avramidis.
Konstantin Avramidis.Foto: Gustav Hugosson
Foto: Gustav Hugosson
Foto: Gustav Hugosson

Förutom två lopp i Stockholm kommer man även att anordna ett lopp i Slottsskogen i Göteborg den 26 april. – Slottsskogen är väldigt kuperad så det blir en del ”hill climbing”-grejer och där finns massa små dammar och skog så de kommer se annorlunda ut men paradhindren finns kvar, säger David Klint. Enligt amfibiesoldaten och hinderbaneexperten Konstantin Avramidis är det viktigt för nybörjare att komma ihåg att inte bara försöka ta sig över själva hindren utan framförallt att göra det på ett smart sätt för att behålla farten och undvika skador på vägen. – Regel nummer ett: Bara framåt. Det är mitt mindset. Sen handlar det om att ha kontrollerad aggressivitet och rätt teknik så att man sparar energi så att man orkar, säger han.

LÄS MER: Så svåra är hindren i Tough Viking När Konstantin Avramidis lär ut hinderbanelöpning så är det stort fokus på just tekniken och viljan och han använder uttryck som ”ta terräng” och ”kontrollerad aggressivitet” på ett sätt som påminner adepterna om hinderbaneträningens militära ursprung.

BILDSPEL: Se alla bilder från förra årets Tough Viking Exakt hur många som håller på med hinderbaneträning i dag är svårt att uppskatta men David Klint förväntar sig upp emot 15 000 deltagare i årets Tough Viking-lopp. Enligt honom så är det just det nya och extrema i träningsformen som lockar. – Man vill testa nästa grej. Man kanske har kört Vasaloppet och sprungit platta lopp då finns det här. Det ska vara obehagligt, ju värre desto bättre, säger Konstantin Avramidis.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro