ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hingst – Djurgårdens nya arbetshäst

Anders Göransson · 10 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En av världens bästa fotbollsspelare finns sedan ett par veckor i Sverige. Tyska Ariane Hingst - med både VM och EM-guld i bagaget - kommer att göra allt för att Djurgården ska peta ner Umeå från tronen och ta över SM-bucklan i år.Metro träffade henne på Djurgården hemmaarena, Kristinebergs idrottsplats.Du är en av Europas bästa mittfältsspelare. Hur lyckades Djurgården få dig att skriva på?– De betalade så mycket pengar att jag inte kunde säga nej! Nej...hehe. Men när jag spelade i Potsdam mötte vi Djurgården i UEFA-cupen flera gånger och efter matcherna träffades vi och festade lite tillsammans. Jag var sugen på att spela i Sverige när jag avslutat mina studier, och då var Djurgården förstås förstavalet.

Varför just Sverige och damallsvenskan?– För att det är en bra liga med bra fotboll. Det har alltid varit tuffa matcher mot svenska landslaget , och mot Djurgården. Och så gillar jag Sverige och Stockholm. Jag ville komma hit för att få nya erfarenheter också.Handlar det om stora pengar?– Jag talar aldrig om pengar. Det får du inte veta.Du är en av Europas bästa spelare, men är ändå inte heltidsproffs. Är inte det underligt?– Jag tycker inte att det är en nackdel att jobba. Jag är inte bara här för att spela fotboll och tjäna pengar på det, jag vill lära mig saker också, även om mig själv.– Jag planerar att jobba som sjukgymnast, när jag väl lärt mig lite svenska. Sverige är känt för att ha skickliga sjukgymnaster, bättre än i Tyskland, och jag hoppas att kunna lära mig mycket.Årets damallsvenska är späckad med utländska stjärnor. Är det världens bästa liga just nu?– Många säger det, och jag tror att det kan stämma. Det verkar som om matcherna är jämnare än i tyska ligan. Men det där är en fråga jag kanske kan svara bättre på när jag spelat några matcher.Marta i Umeå beskrivs ibland som damfotbollens motsvarighet till Ronaldinho. Finns det någon manlig spelare du vill jämföra dig med?– Nej! Och jag tänker aldrig jämföra mig med herrspelarna. Varför gör ni alltid den jämförelsen när det handlar om fotboll? Det gör ni inte inom andra sporter. Det går inte att jämföra, det är för stora fysiska skillnader och en annan sorts spel.Vad har du för stora mål i år?– Först och främst vill jag bli en bra del av laget, så att jag kan använda mina positiva sidor för lagets bästa. Jag alltid vill vinna varje match, och gör vid det...då vinner vi serien.Det är VM i år i Kina också?– Ja, och vi är titelförsvarare efter VM i Tyskland senast, så vi är väl favoriter. Om vi vinner igen blir det första gången ett lag tar VM-guld två gånger i rad – det vore stort.Slutligen – vet du vad Hingst betyder på svenska?– Ja, någon berättade för mig att det är en häst av manskön...Det sägs att du är något av en arbetshäst på planen....?– Det är möjligt, om de säger så. Det kanske ligger något i det.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro