ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hiphop-stjärnan Wyclef Jean älskar Stockholm

Sara Stolt · 28 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Wyclef Jeans sjätte skiva ”Carnival vol. II: Memoirs of an immigrant” släpptes under onsdagen. 

Wyclef Jeans sjätte skiva ”Carnival vol. II: Memoirs of an immigrant” släpptes under onsdagen.  Foto: Henry Lundholm


Men Marie Picasso är för tråkig för honom

klar

Artikellänk är kopierad

Wyclef Jean, 35, dissar Marie Picasso. ”För strikt”, kallar han ”Idol”-deltagaren som inte nappade när hip-hopprofilen ville bjuda till under sin releaseturné. ”Herregud, du sitter med Wyclef Jean i en limousin. Ta en drink”, hade världsartisten velat säga till Marie Picasso när han tog med de tre ”Idol”-deltagarna till sin releasefest på Café Opera i måndags.– Marie var för strikt och ville inte dricka på grund av den här ”Idol”-grejen, säger Wyclef Jean och menar att det får vara någon måtta på seriositeten.

Vem gillade du bäst av de tre?– Den där killen. Både han och den där spinkiga tjejen ville festa. Det var cool.

Själv känner han sig sällan pressad. – Bara när det gäller en grej och det är att min dotter ska bli uppfostrad på rätt sätt. Hon ska veta saker om välgörenhet och världen. Det är vad jag lever för, säger han.

Men musiken har och kommer alltid att ha en stor roll i Wyclef Jeans liv. I år firar producenten och hjärnan bakom The Fugees tio år som soloartist. På nya plattan möter han bland andra Paul Simon, T I, Shakira och Akon. – Vad är det som gör att ett fotbollslag fortsätter att vara bra? Jo, nya potentiella spelare, säger Wyclef Jean.

Han berättar att han finner en hel del inspiration genom att besöka Sverige. Det är inte en slump att Stockholm, som han har besökt runt 25 gånger, är en av tre europeiska städer han besöker under sin skivreleaseturné. – Man kan inte åka till Europa utan att besöka Stockholm. – Jag är en Sverigeslampa, tillägger han.

Nu saknar han sin familj, speciellt sin tvååriga dotter.– När hennes mamma hämtar henne från dagis pekar hon på alla flygplan hon ser och säger ”pappa flygplan”. Hon tror att jag bor där uppe, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro