ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hippa Tokyos bästa ställen

Tidningen Res · 26 Nov 2012
Uppdaterad 26 Nov 2012

Foto: Restaurangen Teppen Otoko Dojo är som en traditionell japansk restaurang fast med en ”twist”.


Japans pulserande neonhjärta har tagit till sig espresson, vintagekläder och franska macarons. Men självklart finns här också Super Mario-kultur och traditionell japansk mat. RES Said Karlsson guidar till Tokyo.

klar

Artikellänk är kopierad

Minimal och pratglad kaffebar

Mat och dryck: Be A Good Neighbor

Tokyo har traditionellt sett inte varit en stad känd för sin kaffekultur. Men på senare år har allt fler små kaffebarer börjat dyka upp i gathörnen. Ett av fynden är Be A Good Neighbor, beläget på en bakgata mellan Harajuku och Sendagaya. Stället är verkligen minimalt, det finns bara plats för tre (3!) stående gäster åt gången. Trots detta undviker jag att stressa i mig kaffet, eftersom ägaren är så pratglad och trevlig.

3-51-6 Sendagaya, Shibuya-ku www.beagoodneighbor.net

Ät med energiska killar

Mat och dryck: Teppen Otoko Dojo

Traditionella izakayor, ställen där du framförallt dricker men också kan äta enklare mat, råder det knappast någon brist på i Tokyo. För att sticka ut konkurrensen har en del tagit till speciella knep: på Teppen Otoko Dojo är alla i personalen den hurtigaste sortens japanska killar som med diverse knep och spex gör måltiden extra minnesvärd. Deras energi och glada humör smittar lätt av sig, och maten är både god och prisvärd. Bra att börja utekvällen på.

37-13 Udagawa-cho, Shibuya-ku www.teppen.info

Anrik och  prisvärd izakaya

Mat och dryck: Isegen

Föredrar du mer traditionella izakayor är Isegen i Kanda ett hett tips. Stället har funnits i 180 år och är poppis bland politiker och äldre affärsfolk. Trots populariteten serverar Isegen några av de mest prisvärda lunchmenyerna i Tokyo. För omkring 1 500 yen (ca 130 kr) får du en traditionell japansk måltid av högsta klass. Eftersom platserna är begränsade är det bra att boka bord i förväg. Personalen har kan ingen engelska så se till att någon av er talar japanska.

1-11-1 Sudacho, Chiyoda-ku. www.isegen.com

Champagne och macarons

Mat och dryck:  Q-pot café

Smyckesföretag som driver kafé hör kanske inte till vanligheterna. Men eftersom det är Q-pot, kända för sina smycken i form av macarons och andra söta bakverk, som tagit steget så känns utvecklingen trots allt ganska logisk. På nyöppnade Q-pot café i Omotesando serveras sötsaker, kaffe, te och champagne. Omåttligt populärt bland Tokyos mer välbeställda tjejer i tjugoårsåldern.

3-10-3 Kitaaoyama, Minato-ku www.q-potcafe.jp

Känn dig som Super Mario

Se och göra: Mai-Dreamin Shibuya

Maidkaféet Mai-Dreamin har på sin nyöppnade filial i Shibuya ansträngt sig lite extra med inredningen. Här är väggarna täckta med pixelgrafik och japanska emoji-figurer, och i taket hänger boxar med frågetecken på, inspirerade av Super Mario-spelen. Det går till och med att slå på boxarna, och få feedback i form av roliga ljud och ljuseffekter. Rekommenderas varmt till alla med nostalgiska minnen från 8-bitarseran.

30-1 Udagawacho, Shibuya -ku www.maidreamin.com

Antik second hand med dyra kläder

Shopping: Jeanne Valet

Jeanne Valet i fashionabla Daikanyama är en butik där second hand möter ett kostymmuseum. Här hittar du diverse antika kreationer i original. Allt ifrån brandmanskostymer från 1800-talet till begagnade kalsonger som är över hundra år gamla. Även mer normala kläder av klassiskt snitt hänger på hyllorna i den lilla butiken. Allt är till salu, men till höga priser.

13-6 Daikanyama, Shibuya-ku www.jeannevalet-altosca.com

Excentrisk världen-runt-inredning

Shopping: H.P Deco

En av Tokyos bästa inredningsbutiker ligger på en bakgata ett par kvarter från tunnelbanestationen Omotesando. I ett av rummen finns noga utvalda produkter från världens alla hörn, allt från lakan till kande-labrar. I ett annat hittar du möbler, både nya och second-hand, och på ovanvåningen finns en liten avdelning med kläder och accessoarer.

5-2-11 Jingumae, Shibuya-ku www.hpdeco.com

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro