ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hippt ekomode finns faktiskt

Pia Sievinen/Metro Helsingfors · 4 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metro träffade designern Camilla Norrback

klar

Artikellänk är kopierad

Född i Jakobstad i Finland, arbetar i Stockholm och älskar ekologiska material. Nu ska Camilla Norrback visa sin kollektion med ecoluxury under modeveckan i Paris.När designern Camilla Norrback började använda ekologiska material i sin kollektion år 2002 var attityden till hennes idé inte bara positiv. Hösten 2007 är det helt annorlunda: ekologiska kläder är hetast just nu. 

Vad handlar det om, ekologiskt mode och ecoluxury”?– Det är kombinationen ekologi och högsta mode som utgör ecoluxury. – Jag jobbar mycket i material som ekologisk bomull, ull och siden. Materialen är till cirka 75 procent helt ekologiska, och de övriga har någon form av miljömärkning.

Många tror att ekologiskt mode är detsamma som tråkigt, ofärgat och osexigt. På vilket sätt är ditt mode unikt?

– Just det att jag inte kompromissar med designen är det som gör mig unik, tror jag. Jag vill ha intressanta färger och lyxiga material, och det går att kombinera med ekologiskt tänkande.

Och hur har varumärket Camilla Norrback tagits emot? – Det har gått väldigt mycket framåt de senaste två åren. Särskilt det senaste året har efterfrågan ökat otroligt mycket. Jag tror att folk gillar de mjuka värdena i Camilla Norrback, att man får mer för pengarna än bara fashion.

Hur har det ekologiska i modet utvecklats sedan du började?– Det har hänt otroligt mycket i branschen. Det finns så mycket mer ekologiska material nu, intresset är så mycket större och attityden har helt ändrats.

klar

Artikellänk är kopierad

Pia Sievinen/Metro Helsingfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro