ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Historisk semifinal för HK Malmö: "Blir en jäkla kamp"

Filip Häggberg · 19 Apr 2018
Uppdaterad 19 Apr 2018
HK Malmös tränare Stian Tönnesen, till vänster, tror att laget blir svårtslaget om man får fart på kontringsspelet med vänstersexan Fredrik Petersen i spetsen.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen, till vänster, tror att laget blir svårtslaget om man får fart på kontringsspelet med vänstersexan Fredrik Petersen i spetsen. Foto: IBL


Malmö är Sveriges tredje största stad. Men handbollslaget HK Malmö hade aldrig tagit sig längre än till kvartsfinal i SM-slutspelet – förrän nu. Vi ska njuta”, säger tränaren Stian Tönnesen.

klar

Artikellänk är kopierad

För nästan en månad sedan besegrade HK Malmö Sävehof i den tredje matchen lagen emellan i kvartsfinalspelet. 3-0 i matcher betydde att HK Malmö kvalificerat sig för sin första SM-semifinal sedan klubben skapades 2007.

Kvällens första semifinal mot Alingsås blir således en historisk drabbning.

– Jag känner ingen press alls, det ska bara bli fantastiskt roligt att spela semifinal. Vi ska njuta av det, säger tränaren Stian Tönnesen, som funnits i klubben sedan 2013, till Metro.

Att ta sig till slutspelet har sällan varit ett problem för Malmö, men väl där har det alltid blivit uttåg direkt.

Vad har gjort så att ni lyckats i år?

– Vi har behållit truppen i ett par år och alla killar har tagit kliv i sin utveckling. Truppen är harmonisk. Förra året drabbades vi av många skador, men det har vi klarat oss från nu, säger Tönnesen.

LÄS MER
Landslagsdebutanten: Jag kommer in med attityd och stabilitet

Motståndaren Alingsås har spelat fyra raka SM-finaler. I de senaste tre har det blivit förlust mot suveränen Kristianstad.

– De är ett jättebra slutspelslag, de har vanan att spela om guldet. Det kommer som vanligt bli en jäkla kamp att spela mot Alingsås. Tror man att det blir enkelt för oss bara för att vi blev tvåa i grundserien tror man fel, säger Tönnesen och fortsätter:

– Det gäller att vinna varje närkamp och ta det steg för steg. Får vi igång försvarsspelet, målvakten och våra kontringar är vi svårslagna.

I den andra semifinalen ställs de regerande svenska mästarna SportKristianstad mot Lugi från Lund. Tre av fyra semifinallag är alltså från Skåne.

– Det har alltid funnits en tradition här nere, men sedan jag kom tillbaka 2013 har de skånska lagen absolut blivit bättre. Lagen satsar och får fram egna talanger.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro