ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Historiska stormen lamslår New York – nu införs körförbud

TT · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015

Foto: TT/AP


Snön vräker ner på USA:s östkust och det historiska ovädret tvingar både bil- och flygtrafik att ställas in.

klar

Artikellänk är kopierad

Samtidigt som snöstormen börjar dra in över USA:s östkust har New Yorks guvernör Andrew Cuomo infört förbud mot bilkörning i 13 kommuner i delstaten, inklusive hela New York City.

Förbudet träder i kraft klockan fem på morgonen svensk tid och gäller samtliga vägar. Enligt Cuomo riskerar var och en som överträder bestämmelsen att få betala en straffavgift på 300 dollar.

Liknande förbud gäller också i grannstaterna Connecticut och Massachusetts. T-banan och bussar i Boston och New York kommer också att sluta trafikera tidigare än vanligt på måndagskvällen.

Snön har börjat att vräka ner på östkusten mellan Philadelphia i söder och Kanadagränsen i norr. Ovädret har kallats historiskt och riskerar att bli det värsta i mannaminne. Omkring en meter snö väntas falla på sina håll.

Cirka 7 000 flygavgångar har ställts in på flygplatser runt om i de drabbade områdena och offentliganställda har skickats hem tidigare från sina jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro