ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hit åker vi helst för att shoppa

Anders Göransson · 15 Mar 2012
Uppdaterad 15 Mar 2012
Läraren Alexandra Timner, 39, och barnen Mathilda, 12, och Fredrik, 7, gillar Bromma Blocks.  – Det finns många saker och många affärer, ett brett utbud. Trevlig atmosfär och vi bor rätt så nära. Vi är nog här minst en gång i veckan. 

Läraren Alexandra Timner, 39, och barnen Mathilda, 12, och Fredrik, 7, gillar Bromma Blocks.  – Det finns många saker och många affärer, ett brett utbud. Trevlig atmosfär och vi bor rätt så nära. Vi är nog här minst en gång i veckan.  Foto: Urban Brådhe


Stockholmarna har fått en ny shoppingfavorit. Nej, det är ingen trendig galleria i innerstan – utan Bromma Blocks, en bra bit utanför city. – Kunderna har lärt sig att hitta hit, säger centrumchefen.

klar

Artikellänk är kopierad

Handelsplatsen intill Bromma flygplats får högst betyg både av kunder som ska uträtta inköpsärenden och av dem som ska nöjes- shoppa, visar en undersökning som tidningen Market gjort.

– Kunderna har lärt sig att hitta hit. Och nöjd kund kommer tillbaka, säger centrumchefen Ewa Olsson Lundin.

Tidigare åkte man till området för att storhandla, men sedan den nya gallerian blev klar för 1,5 år sedan åker många dit även för andra typer av shopping.

– Allt fler har det som mötesplats. De kommer hit och umgås.

Nacka Forum och Skärholmens centrum hamnar strax efter Bromma Blocks på topplistan.

Handeln i city fick genomgående sämre betyg än de externa köpcentrumen, mycket beroende på lägre poäng för tillgänglighet, parkeringar och valuta för pengarna.

Av innerstadscentrumen fick Gallerian bäst omdömen, följd av NK och Västermalmsgallerian.

Undersökningen är riksomfattande och närmare 3 400 konsumenter i hela landet deltog.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro