ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Hit kommer du också med SL-biljetten

Metro · 14 Sep 2018
Uppdaterad 28 Sep 2018
I höst bjuder SL på flera höstnyheter som gör det både enklare och roligare att upptäcka Stockholm.

I höst bjuder SL på flera höstnyheter som gör det både enklare och roligare att upptäcka Stockholm.


Har du koll på alla platser du kommer till på SL-biljetten du använder varje dag till jobbet eller plugget? Flera nyheter i kollektivtrafiken gör det enkelt att åka på upptäcktsfärd i Stockholms län. Läs här innan du planerar din höstutflykt.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Res ut i skärgården i höstMissade du att resa ut i skärgården i våras, när SL:s periodbiljetter gällde på prov i Waxholmsbolagets trafik? Det går fler båtar. Fram till och med den 9 december gäller SL:s 30-dagars-, 90-dagars- och årsbiljetter återigen på alla Waxholmsbolagets skärgårdsbåtar. Vill du få nya perspektiv? Ge dig ut till Sveriges äldsta fyr på Landsort och fantisera om skeppen som leddes fram i dimman för 350 år sedan. Eller välj något närmare och njut av en god middag efter en tur till Vaxholm.

Res hit: Sök din resa på sl.se och få inspiration på Waxholmsbolaget.se.

2. Nu ännu enklare att ta sig till Djurgården Har du planerat att besöka någon av attraktionerna på Djurgården? Du vet väl om att spårvagnarna på linje 7 numera slingrar sig förbi Sergels torg ända fram till och från T-Centralen på Klarabergsgatan? Därmed blir det närmare att byta till tunnelbana, bussar och tåg. Och har du saknat ett alternativ till buss att ta dig mellan T-Centralen och till exempel Dramaten vid Nybrokajen? Då har du nu upp till en spårvagn var sjunde minut att välja på den sträckan.

Res hit: Buss, tåg eller tunnelbana till Stockholm City eller T-Centralen för byte till linje 7 mot Waldemarsudde från Spårväg Citys hållplats på gatunivån.

3. Upplev Stockholm i höstskrud 

Den som har en SL-biljett på fickan, sitter även på ett smart budgetalternativ för en krispig, färgsprakande hösttur på Mälaren genom pendelbåtslinje 89. Linjen, som går mellan Klara Mälarstrand och Tappström på Ekerö, går året om, med fler turer och nu även på helger, sedan den infördes i SL:s ordinarie utbud i augusti. Flera vackra öar glider förbi längs vägen under den timmeslånga resan och vyerna gör sig allra bäst när naturen byter kläder. Den som önskar trubadur ombord får dock själv stå för skönsången.

Res hit: Gå ombord pendelbåt 89 vid Klara Mälarstrand (nära Stadshuset), Lilla Essingen eller Ekensberg, eller i Tappström om du är Ekeröbo.

4. Från medeltid till elbusstid Det finns många sätt att resa till medeltiden på en SL-biljett. Ett är såklart att ta tunnelbanan till Gamla stan i Stockholms innerstad. Ett mindre känt är att kliva på dubbeldäckarna på linje 676 från Tekniska högskolan till Norrtälje. Här kan man fortfarande se spår av medeltiden på Stora Torget där stadens rådhus från 1792 ligger på samma plats som 1600-talets rådstuga. Tillsammans med stadens många museer ges en bra bild av hur man levt, rest och arbetat genom tiderna. Vill du återvända till nutiden, kliv på en av stadens bussar, som alla går på el. Norrtälje är sedan augusti en av Sveriges första avgasfria städer, i alla fall om man ser till kollektivtrafiken!

Res hit: Blåbuss 676 från Tekniska högskolan går en gång i kvarten under större delen av dagen, vardag som helg.

Läs mer och kolla din resväg här!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro