ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Hitlerhus" nu till salu i Argentina

Aron Andersson · 17 Nov 2011
Uppdaterad 17 Nov 2011

Foto: Scanpix


Flera exnazister flydde till Argentina där de kunde gripas år senare. Enligt konspirationsteoretiker tog sig även Hitler dit. Och nu är huset där han ska ha bott till salu.

klar

Artikellänk är kopierad

Arkitekten Alejandro Bustillo ritade flera hus i Argentina under 40-talet. I några av dem bodde nazistiska krigsflyktingar i ett försök att gömma sig. Ett av husen såldes till Enrique García Merou, en advokat som enligt olika teorier hjälpte tyska nazister fly till Argentina, skriver argentinska tabloiden Perfil. När ritningarna till huset nu släppts skriver tidningen att arkitekturen och husets planlösning påminner om Adolf Hitlers hus i Alperna. Det ligger dolt i skogen vid en sjö i närheten av staden Villa La Angostura, undangömt på samma sätt som alphuset.

Husets nästa ägare var Jorge Antonio som arbetade bland annat som Mercedes Benz representant i Argentina. En av hans anställda var Adolf Eichman. Författaren Gerrard Williams har skrivit boken "Grey Wolf: The Escape of Adolf Hilter" och han har pekat ut huset som Hitlers bostad i Argentina. – Det finns inga bevis för hans eller Eva Brauns död, och historierna från ögonvittnen om deras fortsatta liv i Argentina är övertygande, sa han till Sky News tidigare i år.

Husets nuvarande ägare är familjen Trozzo som alltså säljer huset.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro